archív
StoryEditor

Aj naša redakcia berie túto situáciu zodpovedne a preto ostávame doma. A okrem práce, robíme aj toto

17.03.2020, 16:00
Životný štýl
Okrem toho, že pre vás chystáme aprílové číslo, ktoré vyjde už naozaj čoskoro, a pracujeme z domu, máme čas na veci, ktoré sme odkladali naozaj dlho. Cvičíme, varíme, pečieme, prechádzame sa v lese, beháme, zveľaďujeme si balkóny a čakáme, kým sa táto nočná mora skončí.

Samozrejme, že nie je všetko ideálne. Počas týchto dní sme sa už niekoľkokrát pohádali s našimi priateľmi a manželmi, deti nám tiež občas lezú na nervy a máme čo robiť, aby sme mali aspoň chvíľu pokoja na prácu, aby sme sa venovali deťom, stihli navariť a ešte sa aj prejsť a nasávať vitamín D zo Slnka tak, ako nám odporúča pán profesor Vladimír Krčméry. No vraví sa, že ženy dokážu robiť niekoľko vecí naraz, preto vám chceme ukázať, ako trávime tento čas povinnej karantény aj my. Berieme to celé naozaj zodpovedne, pretože je naozaj potrebné, aby to tak bral každý jeden z nás. Ako celok sa cez to dokážeme preniesť, musíme teraz spoločne zabojovať.

Produkčná Veronika:
V prvom rade pracujem z domu a sem-tam sa poškriepim a možno aj trochu pobijem s mojim priateľom :). No snažím sa venovať aj samej sebe a to tak, že si počas voľného času čítam knihu a každý deň cvičím.

kniha archív redakcie

Grafička Ivana:
Pre mňa je celá táto karanténa dosť veľkým stresom. Okrem pracovania v sťažených podmienkach, musím variť, upratovať, nakupovať pre našu rodinu a pre ďalšie tri, kde sú starí ľudia, robiť rozvoz potravín, no a k tomu všetkému mám doma hyperaktívne dieťa, ktoré je silný spoločenský tvor a jedináčik, takže si to asi dokážete predstaviť. Aj za takýchto podmienok sa však snažím cvičiť a behať, aby som sa z toho celého nezbláznila.

prechádzka v lese archív redakcie

Redaktorka Miška:
Ja takisto, ako moje kolegyne, cvičím, prechádzam sa s dcérou pri jazere, učím ju hádzať žabky a hrám sa s ňou na princezné. No a samozrejme, stále niečo jeme a večer si doprajeme aspoň pohár vínka.

práca z domu archív redakcie

Fotografka Katka:
Okrem práce som už stihla vymaľovať balkón, stepujem na steperi, každý deň pozerám so synom telku, chodíme na prechádzky do lesíka, snažíme sa relaxovať a nejako to celé prežiť.

karanténa archív redakcie

Evita:
Každý deň sa doobeda prechádzame v lese, kde nikto nie je, potom si dáme obed, malého Kubka dám spať, starší sa učia a my s manželom pracujeme. Poobede trávime čas na našej záhrade, aj keď ja väčšinu času píšem, večer si pozrieme správy, aby sme boli informovaní, zahráme si nejaké spoločenské hry a ideme spať. Inak si počas dňa ešte varíme všelijaké chuťovečky a veľa pečieme. Tiež som si založila kvások, chcem sa naučiť piecť kváskový chlebík a veľmi dúfam, že sa to podarí. Držte mi palce :).

spolocenske hry archív redakcie

Redaktorka Saška:
Okrem písania sa pokúšam každý deň cvičiť, varím, chodíme s rodinou do lesa, kde sme si minule nazbierali medvedí cesnak, ktorý v týchto dňoch využijem pri varení alebo pečení. Je pravda, že teraz viac jem, ale to asi každý. Snažím sa to však vykompenzovať práve tým cvičením.

cvičenie z domu archív redakcie

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 08:11