shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 10 prác snov, ktoré by chcel každý. Ktorú by ste skúsili aj vy?

02.12.2019, 15:00
Životný štýl
Od takých, ktoré sú na očiach nás všetkých, až po tie, ktoré nevidno. Ale rozhodnúť sa dá kedykoľvek.

1. Hollywoodska herečka
Herci v Hollywoode sú večne krásni, všade ich vidno a všetko im je odpustené. Nemusia mať vyštudované herectvo, stačí talent a veľa, preveľa šťastia. V Los Angeles v podstate každý čašník, recepčný, šofér alebo youtuber čaká, že si ho všimne niekto z veľkých produkcii a ponúkne mu veľkú úlohu vo filme. Všetci sú vždy dokonale upravení, štíhli, pripravení zaujať. Radosť chodiť jesť von! Niekedy sa pošťastí, niekedy nie. Ale skúsiť treba, lebo kto pre svoje sny nič nerobí, ten ich nedosiahne.
2. Majiteľka hotela
Poznáte to, romantický film, kde žena potrebuje nájsť samu seba tým, že si na pobreží Talianska otvorí malý hotel, kde si všetko vymaľuje, vyčistí a vyzdobí. Pri jej šťastí sa jej tam pripletie nejaký šikovný kuchár s exotickým menom ako Giulio, ktorý vie zároveň všetko opraviť, má tehličky na bruchu a je nezadaný. Nakoniec sa do seba zamilujú a vezmú sa – kde inde, keď nie v ich, už spoločnom, hoteli. Tak takto to, bohužiaľ, nebude. Vo väčšine prípadov sa Giulio neukáže. Pardon. Zato bolo psychologicky dokázané, že otvorenie si vlastného hotela je jedna z najlepších duševných očíst. Keďže väčšina ľudí si svoj hotel predstavuje v zahraničí, donúti ich to odcestovať a pri postupnom zariaďovaní hotela spoznávajú nové miesto, ľudí, ale hlavne sami seba.
3. Astronautka
To je oveľa viac ako speváčka, herečka, modelka! To je niečo, o čom sa učia deti v škole :-). Vyžaduje to síce oveľa viac než len špeciálny oblek a dramatický pohľad pri vstupe do rakety. Astronauti prechádzajú neuveriteľným množstvom tréningov od posilňovania cez cvičenia na testovanie ich reflexov až po tréningy vo vode, ktoré pripomínajú štádium bez gravitácie. Po každom jednom teste odpadáva čoraz viac uchádzačov, až na záver ostanú len tí najvytrvalejší a najvyvolenejší. Možno aj vy :-).
4. Trenérka/Opatrovateľka zvierat
Pre milovníkov zvierat je táto práca ako vyšitá. Vyžaduje veľa trpezlivosti a porozumenia zvieraťu, s ktorým sa snažíte komunikovať, no pri práci sa určite nudiť nebudete, keďže vyžaduje kŕmenie, cvičenie, pravidelné prehliadky u veterinára či upratovanie. Výhody práce sú, okrem práce so zvieratami, aj viditeľné pokroky pri trénovaní zvierat a fyzická aktivita, ktorá vás drží v dobrej kondícii. Ako? Napríklad tréneri delfínov v morských parkoch pri nacvičovaní predstavení pre verejnosť dokážu vo vode stráviť viac ako desať hodín denne, pričom si musia precvičovať akrobatické kúsky, ktoré popri nich predvádzajú. Opatrovatelia koní majú z neustáleho jazdenia silné nohy, opice v zoo sa zasa rady nosia, pri práci so zvieratami je teda možnosť naberania svalov bez toho, aby ste si platili permanentku do fitka. Super, nie?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pawsitive Development | Blog (@amberaquart),

5. Sprievodkyňa cestovného ruchu
Zamyslime sa, koľkí sme si už v živote povedali, že by sme chceli cestovať a zarábať za to? Rovnako mnohí z nás cestujú, aby sme spoznali nové miesta, objavili nové kultúry či stretli nových ľudí. Tak prečo to neskombinovať? Práca vie byť vyčerpávajúca, no informácie, ktoré dávate ostatným, vás tiež zaujímajú, a popritom vaša „kancelária“ stále mení destináciu, čiže vás nikdy neomrzí. Po pár rokoch cestovania si môžete otvoriť aj vlastnú cestovku či pracovať na letisku alebo v hoteli, stále v blízkosti cestovného ruchu, teda ak by vás to cestovanie po rokoch neomrzelo.
6. Detektívka
Práca detektíva je jednou z najkľúčovejších prác zahrnutých v odvetví štátnej bezpečnosti. Zbieranie faktov, vypočúvanie svedkov či podozrivých, analýza dôkazov sú len jedny z mnohých zaujímavých činností, čo patria k tejto práci. Jedným z najväčších lákadiel je plat, ktorý rozhodne nie je nízky, no práca je časovo náročná, preto vyžaduje človeka, ktorý sa neženie len za peniazmi, ale robí ju so zámerom skutočne pomôcť. Práca detektíva je úzko spätá s dôkazmi a tvrdeniami uvedenými na súdnych pojednávaniach a vyžaduje precíznosť, či priam perfekcionizmus človeka. Práca má tiež rôzne kategórie, napríklad vyšetrovanie vrážd, úmrtí, či dokonca kybernetického násilia. Treba len logické myslenie, jasný úsudok a je z vás Kosť zo seriálu Kosti.
7. Interiérová dizajnérka
Pri návšteve obchodných centier sa v každej z nás taká malá prebudí. Interiérová dizajnérka je vysoko na rebríčkoch najvysnívanejších prác sveta, s dostatočnými skúsenosťami z oblasti architektúry a statiky si dokáže zarobiť naozaj dosť. Práca vyžaduje človeka, ktorý sa vie hrať s farbami, vie pekne kresliť, ale hlavne miluje robiť priestory domova, svojho či hocikoho iného, útulnejšími. Začiatky v brandži interiérového dizajnéra nebývajú ľahké, preto je dobré nabrať si pozitívne ohlasy od ľudí, ktorých poznáte. Ak vás neláka dizajnovanie domov či bytov, mnoho dizajnérov preskočilo aj na odbory ako kancelársky či industriálny dizajn, ktoré sú rovnako zaujímavé a kreatívne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Devon Grace Interiors (@devon_grace_interiors),

8. Lekárka
Ďalší z detských snov, ktoré často počujeme, no omnoho reálnejší ako ten astronautský. V mojej rodine sa vraví, že aspoň jeden z generácie potomkov by mal byť doktorom, lebo je fajn mať aspoň jedného. Byť doktorom však nie je ľahké, rozhodne nie pre niekoho, kto si nie je stopercentne istý, či ním chce byť. Okrem mnohých vedomostí, ktoré treba mať už len na prijímacie skúšky na vysokú školu, treba mať aj zápal a záujem o medicínu. Podľa prieskumov sa ženy v medicíne najviac prikláňajú k práci detskej lekárky, gynekologičky či dermatologičky. Je teda dokázané, že jemnejšie pohlavie sa pohybuje aj v citlivejších odvetviach zdravotníctva, aj keď dobrých chirurgičiek tiež nie je málo!
9. Cukrárka
Koho nelákajú farebné, sladké torty od výmyslu sveta? Myslím, že každá z nás aspoň raz v živote pozerala program, kde piekli torty v tvare krokodíla či v životnej veľkosti Justina Biebera, a vravela si, že by také chcela vedieť robiť tiež. Otázkou však ostáva, či ste boli len hladná, alebo vás láka práca, ktorá vyžaduje kreativitu a hlavne špičkové cukrárske vedomosti. Ak vás nelákajú torty, ale sladké maličkosti, jednou z lákavých ponúk je mať aj vlastnú cukráreň s dobrotami vyrobenými priamo na mieste podávanými s výbornou kávou. Ak si však nie ste istá, či sa pustiť do tohto povolania, stačí si nájsť pekársky kurz, ktorých je teraz od výmyslu sveta, a vyskúšať si to na vlastnej koži.
10. Kritička. Hocičoho
Film, hudba, móda, jedlo, umenie... Vymenujte hocičo, čo vám napadne, a je viac ako pravdepodobné, že to má vlastného kritika. Renomovaní kritici sú zväčša v obore, ktorí kritizujú, vzdelaní, niektorí majú za sebou aj pracovné úspechy, čo im len pridáva na kredite. Rozhodne je to status, ktorý je príjemný, ak váš názor považuje za mienkotvorný aj široká verejnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:30