shutterstock.com
StoryEditor

Ako zo sna. Toto je 10 romantických filmových miest, ktoré sa oplatí navštíviť

19.11.2019, 16:00
Životný štýl
Sú známe scénami, ktoré nás dojímajú a dookola si ich prezeráme. Čo tak sa na ne pozrieť aj mimo obrazovky?

1. Notting Hill (Londýn, Anglicko)
Už na začiatku filmu vidíme Hugha Granta, ako prechádza cez jeden z najznámejších trhov v Anglicku, Portobello Road Market. Film však ani zďaleka nevystihuje presnú atmosféru tohto miesta, práve preto sa ho oplatí navštíviť. Čaro malých kaviarničiek, luxusných reštaurácií, podnikov a farebných domov, ktoré sú postavené pozdĺž ulice, si najlepšie vychutnáte doobeda v hociktorý deň v týždni, keďže domáci sú v práci. Portobello je totiž jednou z turistami najvyhľadávanejších lokácií v Londýne, takže si môžete byť isté, že sa nebudete po trhu prechádzať samy. Zhruba v strede tohto trhu, v nenápadnej uličke sa nachádzajú modré dvere majiteľa kníhkupectva Williama (Hugha Granta), ktorého život sa celkom otočí po tom, čo stretne svetoznámu herečku Annu (Juliu Roberts).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bayswater College (@bayswatercollege),

2. Denník jednej lásky (Charleston, Južná Karolína, USA)
Záujem o návštevu južnej časti Spojených štátov amerických výrazne vzrástol po roku 2003, keď prišiel do kín film Denník jednej lásky s Rachel McAdams a Ryanom Goslingom. Tento dojímavý, romantický príbeh je dodnes klasikou pre milovníkov slzenia pri filmových koncoch a mnohým ľuďom dodáva nádej, že pravá láska sa vráti, aj keď odišla. Presne tak, ako sa Allie vrátila k Noahovi. Konkrétne štát Južná Karolína s malebným mestečkom Charleston je cieľom oddaných fanúšikov filmu. V ňom, alebo naokolo, nájdete všetky známe miesta, kde si Allie a Noah vyznávali lásku, svadobný salón, kde si Allie skúšala svadobné šaty, dom dôchodcov, kde Noah číta Allie jej denník, mohutný dom, ktorý Noah postavil zo smútku za Allie, alebo aj jazero, obklopené drevenými mólami, kde Allie a Noah sedávali. V meste vám ponúkajú aj službu na požičiavanie člnov a rekonštrukcie jednej z najznámejších scén filmu: zamilovaný pár v strede jazera na člne v jemnom daždi. Ten dážď vám však požičovňa, žiaľ, nezaručí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa _kmg (@kmg6766),

3. Moulin Rouge (Sydney, Austrália)
Napriek tomu, že film sa údajne odohráva v Paríži, bol celý natočený v austrálskom Sydney. Áno, tento film je mierne výstredný, no je to klasika, čo dokazuje aj množstvo fanúšikov, ktorí navštevujú najznámejšie miesta filmu. Treba brať však do úvahy, že ulice boli upravené vo filme tak, aby pôsobili ako Paríž, preto možno budete z ich reálnej podoby sklamané. Sydney však ponúka mnoho ďalších pamiatok, ktoré vás nesklamú. Ak máte rady dobrodružstvo, môžete si spraviť aj výlet do divočiny, samozrejme, so sprievodcom, a pozorovať koaly či klokany, ktoré inde na svete vo voľnej prírode len tak nenájdete. Takže to za to stojí, nie?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emma (@travelwith._.emma),


4. Lásky čas (Londýn, Anglicko)
Ak ste tento film videli, určite nezabudnete na reštauráciu, v ktorej sa Tim a Mary stretli. Ide o skutočnú reštauráciu, ktorá je zahalená do tmy a návštevníci nevidia druhému nielen do taniera, ale ani do očí. Tim a Mary sa teda do seba zamilovali v tme a mnoho dvojíc navštevuje túto reštauráciu práve preto, aby spolu zažili romantiku ako z filmu. Dans Le Noir v Londýne je však po celý rok veľmi zaneprázdnená, preto sa odporúča vopred si rezervovať miesto. Aby ste predišli sklamaniu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mr Loveridge (@leeloveridge),

5. Twilight (Forks, Washington, USA)
Bez ohľadu na to, či ste fanúšikom ságy o ligotavých upíroch alebo nie, malebné mestečko Forks v americkom štáte Washington vás zláka na svoju krásnu prírodu a večne zamračené alebo upršané počasie, ktoré mala Bella rada. Dom, v ktorom bývala bohatá rodina upírov, tam však nenájdete. Bol totiž postavený v štúdiu. Navštíviť môžete Edwardovu a Bellinu školu, chatku vlkolaka Jacoba, ale hlavne si spraviť túru po nádherných lesoch, kde sa Bella a Edward do seba zamilovali. Pri veľkom šťastí nájdete aj kvetnaté lúky, na ktorých vo filmoch prebiehajú dramatické bitky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brandon Russell (@bmoney_russell),

6. Láska nebeská (Londýn, Anglicko)
Vianočná klasika, akou je Láska nebeská, ponúka nespočetne veľa miest, ktoré fanúšikovia navštevujú dodnes, aj pätnásť rokov po natočení filmu. Niektorým stačí príletová hala na letisku Heathrow, kde visí niekoľko dojímavých obrazov vítajúcich sa ľudí, iní hľadajú všetky možné zákutia ich obľúbených scén. Jednou z nich je napríklad portugalská reštaurácia, kde Colin Firth požiada svoju lásku o ruku pred celou jej rodinou. A aj keď sa dej údajne odohráva v Portugalsku, tento podnik sa nachádza neďaleko centra Londýna. Ďalšie známe miesta sú napríklad anglikánsky kostol v Mayfair, kde sa brali Peter a Juliet v sprievode piesne ‘All You Need is Love’ od The Beatles, ale aj ružový dom Juliet, pred ktorým jej Mark vyzná lásku a ktorý stále stojí v pôvodnom stave na ulici 27 St Lukes Mews.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mary_bwell ??✈️ ? (@mary_bwell),


7. Pretty Woman (Los Angeles, USA)
Hotel Las Palmas sa preslávil scénou, kde Edward vyznáva Vivian lásku, zatiaľ čo ona stojí na balkóne s únikovým protipožiarnym východom. V období, keď bol film najväčším hitom, bol tento hotel stále plne obsadený, a niektorí oddaní doň chodia dodnes. Je to určite miesto, ktoré by ste mali navštíviť, a pripomenúť si tak túto scénu aj vy, keď sa niekedy ocitnete v Los Angeles.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amber ? (@amberclaire1),


8. Bezsenné noci v Seattli (New York, USA)
Empire State Building v New Yorku sa objavila v mnohých známych romantických filmoch, no najznámejšou scénou je jednoznačne tá, kde sa Annie a Sam konečne nájdu. V reálnom živote by ste sa museli predierať obrovskými davmi a hodinovými radami, no stále to je miesto s prekrásnym výhľadom, či už tam stojíte v noci, alebo počas dňa. Ak chcete podniknúť niečo vážne romantické, vyvezte sa hore na deň Valentína – je to totiž jediný deň v roku, keď sa páry môžu brať na vrchole tejto známej budovy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Queen Theatre (@thequeentheatre),


9. Raňajky u Tiffanyho (Nex York, USA)
Tento nestarnúci film vo vás vyvolá chuť sa ísť poprechádzať po New Yorku vo veľkom štýle, presne tak, ako hlavná predstaviteľka, Holly Golithly. Jej byt, ktorý stále vyzerá, akoby z neho Holly mala vyjsť aj dnes, sa nachádza na 169 East 71st Street na newyorskej East Side. Fanúšikovia, ktorí si na výlet po slávnych lokáciách z filmu šetria, si uctievajú na tomto mieste pamiatku Audrey Hepburnovej a mieria rovno na 5th Avenue, ulicu s mnohými obchodmi, do zlatníctva Tiffany & Co., kde obdivujú alebo aj kupujú šperky, ktoré Holly milovala.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sonia Kokoshka (@sonia_kokoshka),


10. Mamma Mia (Skopelos, Grécko)
Mammia Mia sa stala klasikou sprevádzanou hitmi skupiny ABBA, v ktorej Meryl Streep pripravuje svoju dcéru na svadbu, zatiaľ čo si jej dcéra pozve na ostrov troch mužov – potenciálnych otcov. Film sa točil na malom ostrovčeku v Grécku, známom pre dobré miesta na rybárčenie a tyrkysovú vodu. Mnoho fanúšikov však ostalo sklamaných po tom, čo zistili, že ostrov Skopelos, kde sa nachádza aj známy hotel, nevyzerá skoro vôbec ako vo filme. Na ostrove však nájdete napríklad aj móla či pláže, na ktorých sa spievalo a tancovalo, a stáva sa, že fanúšikovia pri návšteve týchto miest robia presne to, čo robili herci vo filme. Tak nejako prirodzene.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ilenia Arcieri (@ile1410),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:09