shutterstock.com
StoryEditor

Zastavte sa a doprajte si čas konečne aj pre seba! Vaše telo vám bude vďačné

17.11.2019, 19:00
Životný štýl
Prinášame vám zoznam jednoduchých aktivít, ktorý by ste mali stihnúť absolvovať každý týždeň. Povinne!

1. Aspoň hodinku športovej aktivity

Či sa už vyberiete na menšiu túru alebo do fitka, naše telo pohyb potrebuje. Samozrejmosťou by mal v pravidelných intervaloch, no ak chcete rozprúdiť endorfíny, doprajte si ho častejšie. Nič tým nestratíte, práve naopak. health sport shutterstock.com

2. Horúci kúpeľ

Využite chvíľu, keď ste v byte doma sama a napúštajte si horúcu vaňu. Snažte sa zo svojej hlavy vyhodiť všetky starosti a povinnosti, aspoň na tú polhodinu. Zaslúžite si to!

3. Doprajte si jedlo vonku

Aspoň raz do týždňa si dajte deň, kedy sa buď sama, s rodinou, alebo priateľmi najete v meste. Nielenže nestratíte kontakt zo sociálnym životom, ale zároveň si trochu oddýchnete od prípravy obeda či večere.

4. Prečítajte pár strán z knihy alebo jednoducho meditujte

Vaše myšlienky potrebujú dostať stopku. Milióny informácií, ktoré sa nám v mozgu prehrávajú na dennom poriadku, sú často krát zaťažujúce alebo im jednoducho pridávame väčšiu váhu, než by mali mať. Čas, kedy budete sústrediť svoje zmysly na niečo iné, vám pomôže myšlienky ako tak upratať. S kombináciou vonnej sviece sa už po polhodine pokoja budete cítiť ako vymenená.

5. Venujte sa aktivite, na ktorú nemáte veľa času

Či už je to čas strávený s deťmi, priateľmi, alebo maľovanie, každý týždeň si vyhraďte niekoľko hodín na to, aby ste sa venovali tomu, na čo doteraz neostalo veľa času. Ak zistíte, že vás daná činnosť nenaplnila a vy ste na rovnakej vlne, vyskúšajte inú. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:44