shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 8 jednoduchých zvykov, ktoré vám radikálne zmenia život k lepšiemu

10.10.2019, 19:00
Životný štýl
Aj praktické každodenné veci prinesú pozitívne zmeny vo vašom živote. Ani nebudete vedieť ako, ale zrazu vám kútiky úst budú smerovať nahor. Pretože z maličkostí sa predsa skladá život aj šťastie!

1. Investujte do oblečenia, ktoré vám naozaj sedí a vyzeráte v ňom dobre

Ruku na srdce. Koľko módnych kúskov v skrini vám sadnú ako uliate? Väčšinou skladujeme veci, ktoré nám neboli stopercentne dobré, no páčil sa nám ich vzhľad. Oblečenie, v ktorom sa cítime dobre a ktoré nám perfektne sedí zdvihne naše sebavedomie. Môže to znieť povrchne, no kúsok oblečenia, ktorý nám dobre sedí, dokáže ihneď spríjemniť deň.

2. Meditujte

Meditácia znižuje stres, zlepšuje koncentráciu a zvyšuje pocit šťastia. Stačí len pár minút denne. Hocikedy spomaľte, zastavte sa a jednoducho nič nerobte. Zatvorte oči a sústreďte sa na dýchanie. Užívajte si vôňu mydla, ak si práve umývate ruky. Meditácia je relax pre dušu aj telo. Naše telo je počas nej uvoľnené a naša duša sa regeneruje, keďže pritom nemyslíme na nič iné. Výsledok? Schopnosť väčšej koncentrácie a vnútorný pokoj. To je často na nezaplatenie.

3. Nepracujte stále posediačky

Lekári neustále upozorňujú na negatívne dôsledky sedavého spôsobu života. Zvýšené riziko obezity a srdcových problémov je len zlomok toho, čo s vami môže spraviť niekoľkohodinové sedenie za počítačom. Sedavé zamestnanie sa, samozrejme, nedá zmeniť z minúty na minútu, no aj maličkosti v podobe striedavého sedenia a státia výrazne pomôžu. Robte si pravidelné prestávky a poprechádzajte sa na čerstvom vzduchu alebo sa ponaťahujte. Hneď sa budete cítiť lepšie, vyvetráte si hlavu a budete lepšie sústredení.

4. Vypnite mobil  

Vypnite televízor, počítač alebo telefón a vychutnajte si voľný čas s rodinou niekde v prírode. Ak nemáte deti, dajte radšej na osobné stretnutia s kamarátmi. Aj keď môže byť ťažké vydržať dve hodiny bez telefónu, je to oslobodzujúce a odrazu zistíte, že vám ostal voľný čas na kopec iných vecí. 

5. Vstávajte skoro

Neznášate skoré vstávanie? Ak sa premôžete, prinesie vám to želané ovocie. Výhody skorého ranného prebúdzania spočívajú v lepšej kontrole nad celým dňom. Vďaka tomu budete doobeda produktívnejší a spravíte viac vecí než inokedy. Skorý ranný čas je ideálny na premyslenie úloh a plánov. Môžete si vybaviť maily, prečítať tlač, zacvičiť si...Tento zvyk pomáha predchádzať stresu počas dňa.

6. Viac čítajte

I na prvý pohľad obyčajné čítanie kníh dokáže viac ako si myslíte. Rozšíri slovnú zásobu, zlepší sa vám schopnosť využívať informácie v praktickom živote a takisto schopnosť komunikovať. Navyše, ak čítate tie správne knihy, ktoré vás inšpirujú a motivujú, výrazným spôsobom zmenia váš život. Texty, plné životných skúseností a poznatkov, vás môžu posunúť.

7.Nenakupujte toľko

Vec, o ktorej sa ľahko píše, no ťažšie sa plní a pri tom je mimoriadne oslobodzujúca. Ak budete nakupovať len veci, ktoré skutočne potrebujete a to máme namysli všetko - od oblečenia cez jedlo až po drogériu či dekorácie do bytu, skutočne ušetríte nemalé peniaze a v hlave sa vám všetko akosi prirodzene uprace. Dávajte prednosť nadčasovým kúskom oblečenia, jednoduchému líčeniu a zdravej no jednoduchej strave.  

8. Nepríjemné veci riešte hneď

Všetci musíme robiť činnosti, do ktorých sa nám nechce - od upratania pivnice až po telefonát, pri ktorom musíte vysvetliť vec, ktorá vám nie je prjíemná. Ak to však budete odkladať, oberáte sa o energiu a čas. Ak to urobíte ihneď, budete to mať za sebou a vaša hlava už bude môcť myslieť na niečo iné, príjemnejšie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:58