shutterstock
StoryEditor

Chcete žiť šťastnejší život? Dostaňte sa von zo svojej komfortnej zóny, stačí keď urobíte toto!

10.10.2019, 12:00
Životný štýl
Keď budete novým zážitkom a skúsenostiam otvorené, keď si ich nenecháte ujsť, svet sa vám otvorí a celé to bude zaručene lepšie.

Napíšte si zoznam vecí, ktoré by ste chceli zažiť. Od hlúpostí ako sex na jednu noc až po výpravu za polárny kruh. Tých vecí môže byť desať, môže byť ich aj sto. A uvidíte, či sa možnosť zažiť ich niekedy vynorí. A či budete dosť odvážna povedať im ÁNO :-).

Veľmi nepremýšľajte, neanalyzujte, nekombinujte, nehľadajte vo všetkom logiku a význam. Proste niekedy veci urobte a vyskúšajte. Je lepšie si pri pohľade späť povedať – toto mi veľmi nevyšlo, ako smutne konštatovať, že škoda, že som sa na to neodhodlala.

Nebojte sa sklamania. Nie všetko, čo si vysnívame, je v reáli také fajn, ako si predstavujeme. No a čo. Aspoň vieme.

Choďte možnostiam oproti. Nestráňte sa nových ľudí, nových známych a nových aktivít. Zorganizujte rodičov zo škôlky alebo školy vašich detí na stretnutie, prihláste sa k dobrovoľníkom, založte knižné kluby pre susedy. To posledné veľmi fičí v Amerike, kde trpeli tým, že susedia sa navzájom ani nepoznajú a všetci, čo to skúsili, si pochvaľujú…

Oprášte svoje vášne z detstva. Čo všetko ste robili, chceli ste robiť, čo vás bavilo, o čom ste si písali do denníkov a pamätníkov? Urobte si čas, chytajte motýle, zbierajte staré knihy, navštevujte hrady a zámky po Európe… Žite!

Nevyhovárajte sa na peniaze. Nie všetky výzvy a životné zmeny sú drahé. Niekedy stačí naozaj málo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:42