shutterstock.com
StoryEditor

Skutočný príbeh: Ako sa Katke podarilo tak rapídne pribrať a potom zas schudnúť?

18.09.2019, 15:00
Životný štýl
„Celé roky som sa úzkostlivo vyhýbala váhe. Dobre som vedela prečo. Keď som sa však raz na ňu postavila, takmer som sa zrútila,“ hovorí Katarína.

Rok čo rok to so mnou šlo dolu vodou. Bola som čoraz väčšia a stávala sa zo mňa poriadna guľa. Môj tvar mal priamy vplyv aj na moje zdravie. Okrem vysokého tlaku ma trápili bolesti kĺbov. Osobnú váhu som doma radšej nemala, pretože by som sa na ňu aj tak zo strachu nepostavila. Nakoniec som sa jej však nevyhla. Bolo to u lekára, a keď som videla číslo, ktoré ukázala, takmer som odpadla. Vtom čase dosť výrazne schudla moja známa, ktorá je dokonca staršia než ja. Vyzerala skvelo a mlado, a to bola pre mňa veľká motivácia.

Jasný cieľ

Keď som z nej začala ťahať informácie, vysvitlo, že začala chodiť do jedného fitka pre ženy. Tak som tam zašla i ja. Hneď pri vstupe ma jeho zamestnankyne príjemne prekvapili ústretovým správaním. Trénerky mi vypracovali tréningový plán. Presne to som potrebovala, keďže s cvičením v posilňovni som skúsenosti predtým nemala. Kruhový tréning mi vyhovoval a začala som zisťovať, že je to úžasná vec. Úplne som sa pri cvičení odreagovala a spoznala kopec nových veselých ľudí.

Nie je to až také ťažké

Už po prvom mesiaci som na sebe pozorovala výsledky, ku ktorým mi pomohla aj zmena jedálnička. Stravu som si upravila sama. Mastné jedlá som nahradila ľahšími, obmedzila som cukor a sladené nápoje už u mňa nemajú miesto. Nedržím žiadnu prísnu diétu. To nie je nič pre mňa. Hovorím si, že život by bol o ničom, keby človek občas nezhrešil. Pokojne si dám dvakrát za rok sviečkovú s knedľou. Namiesto bielych rožkov však jem celozrnné a snažím sa obmedzovať sladkosti. Predtým som bola čokoholička. Bez čokolády som nedokázala existovať, ale teraz som si už zvykla. Nie je to také utrpenie, ako som si myslela. Chuť na sladké zaháňam ovocnými a zeleninovými šalátmi.

Viac pohybu

Nikomu som nepovedala, že som sa rozhodla schudnúť. Bála som sa, že ak sa mi to nepodarí, budem všetkým na smiech. Samotné rozhodnutie je jedna vec a druhá vec je nájsť v sebe pevnú vôľu. Lenže tú ja mám našťastie silnú. Možno aj preto, že kedysi som veľa športovala. Bicyklovala som aj plávala, lyžovala a chodila som na turistiku. S pribúdajúcimi povinnosťami a rodičovstvom som však od pohybu upúšťala a dopadlo to tak, že som sa vykŕmila na 113 kilogramov.

Nový človek
Za necelý rok a pol som schudla 31 kilogramov. Teraz sa cítim skvelo a domov som si dokonca zaobstarala osobnú váhu. V chudnutí pokračujem, aj keď to už nejde tak rýchlo. Ešte by som rada zhodila zopár kíl, ale už teraz sa mi zlepšil celkový zdravotný stav a upravil tlak. Predtým som sa obliekala iba do čierneho. Teraz som už mohla vymeniť šatník. Nechala som si len jedny staré rifle, ktoré mi slúžia ako odstrašujúci príklad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 17:44