shutterstock.com
StoryEditor

Vplýva Mesiac na vašu náladu? Toto sú jeho magické sily. Vedeli ste o nich?

27.08.2019, 15:30
Životný štýl
Pôsobí na našu dušu, telo i vzťahy. Ako konkrétne sa rôzne fázy mesiaca podpisujú na tom, čo cítime a robíme?

NOV: Temná obloha a Mesiac nie je vôbec vidieť

Duša: Báli ste sa ako dieťa tmy? Teraz je to podobné. Vonku nesvieti Mesiac a vy môžete mať pocity úzkosti, depresie a strachu. Niekedy sa dokonca môže stať, že si spomeniete na staré krivdy, o ktorých ste si až donedávna mysleli, že ich máte za sebou... Ale nezúfajte. Využite túto dobu na očistu duše. Odpustite ľuďom, ktorí vám kedysi dávno ublížili a nechajte zo svojho života odísť všetko, čo vás ťaží. Uvidíte, ako sa vám uľaví.

Telo: Dajte prednosť športom, ktoré vás upokoja. Ideálne sú napríklad rôzne naťahovacie cvičenia (pilates, joga, kalanetika), alebo dlhé prechádzky po vonku. Vhodný je aj jednodňový pôst počas ktorého pijete iba čerstvé ovocie alebo zeleninové šťavy. Krásne tak oživíte telo aj myseľ.

Vzťahy: Ak sa zamilujete počas tohto obdobia, bude váš vzťah tak trochu „na vode“. Nebudete si istí, či to váš partner s vami myslí vážne (najmä ak bude občas klamať). Ale netlačte na pílu, pravda sa čoskoro ukáže.

Odporúčame: Nov je ideálna doba na to, aby ste sa zbavili starých zlozvykov. Chcete prestať fajčiť, alebo schudnúť? Začnite práve teraz. Je totiž veľká šanca, že sa vám to konečne podarí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Astrolog Banu KaRaKaşLar (@astrolog_sahikakarakaslar),

Dorastajúci Mesiac: Mesiac dorastá do tvaru „D“ a neustále sa zväčšuje

Duša: Toto obdobie vám prinesie rast novej energie. Budete schopní zvládať tisíc vecí naraz a ešte budete mať dobrú náladu. Zároveň bude vo vás veľká miera empatie. Dokážete sa vcítiť do pocitov ľudí vo vašom okolí. Je to ideálna doba pre nové projekty, dôležité jednania a podpisovania zmlúv.

Telo: Pozor na stravu! Ak si nedáte pozor, odrazí sa to dvojnásobne na pribratých kilogramoch. Konzumujte teda ľahšie stráviteľné, nízkokalorické jedlá. Venujte viac času športu, pretože svalovú hmotu teraz získate oveľa rýchlejšie.

Vzťahy: Začali ste nový vzťah? Máte šťastie. Dorastajúci Mesiac znásobuje citové prežívanie a praje novým láskam. Neostýchajte sa a plánujte s vašim partnerom spoločné veci: výlety, dovolenku, alebo bývanie vo dvojici. Ak ste dlhodobo zadaní, teraz je ten správny čas na zásnuby, svadbu, alebo dieťa.

Odporúčame: Zamerajte sa na ozdravenie tela – relaxáciu, masáže, saunovanie, bylinné kúry, vitamínové doplnky. Čokoľvek teraz spravíte pre svoje zdravie bude mať dvojnásobný účinok.

Spln: Mesiac vyzerá ako veľká svetelná guľa

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mocsári Balázs (@mocsaribalazsphotos),

Duša: Rátajte s tým, že Mesiac v splne môže poriadne zacvičiť s vašou psychikou. Môžete byť nervózni, podráždenejší a všetky problémy sa vám budú zdať obrovské. Dobrá rada, dôležité rozhodnutia odložte na inokedy. Pod vplyvom splnu vás môžu prekvapiť melancholické nálady. Začnete so slzou v oku spomínať na mladosť, vzťahy, staré krivdy... Neprepadnite depresii a radšej si uvarte čaj z kozlíka lekárskeho, alebo z kypriny úzkolistej. Pôsobia ako prírodné sedatívum.

Telo: Tesne pred splnom sa budete cítiť unavenejší než zvyčajne. Môžu sa objaviť aj tráviace problémy a úzkostlivé stavy. Spln nie je vhodný čas na žiadne kožné zákroky a operácie. Rany sa zle hoja a môžu nastať zbytočné komplikácie.

Vzťahy: Pozor na náhle vzplanutia. Váš nový objav síce môže vyzerať dokonale, ale zdanie väčšinou klame. Skôr, ako si nový objav pustíte k telu, pár dní si radšej držte odstup. Ak ste už vo zväzku manželskom, alebo žijete v spoločnej domácnosti, rátajte s tým, že to môže v tomto období trochu škrípať. Nejde ale o nič vážneho. O niekoľko dní sa Mesiac pohne a bude opäť dobre.

Odporúčame: Jedzte aj pite iba do polovice. Počas splnu sa tuky ukladajú dvojnásobne.

phases of the Moon shutterstock.com

Ustupujúci mesiac: Mesiac sa zmenšuje, cúva do tvaru písmena „C“

Duša: To je úľava! Zrazu ste plní energie a elánu a máte chuť spraviť si v živote poriadok. Možno svoje upratovanie duše presuniete aj na domácnosť a povyhadzujete z nej všetky nepotrebné veci, na ktoré roky iba sadal prach.

Telo: Objednajte sa ku kaderníčke na nový zostrih. Vlasy vám budú rásť pomalšie. Ak zvolíte nadčasový účes, nebudete musieť ísť pod nožnice značnú dobu. Je to vhodný čas na náročné chirurgické zákroky a kožné operácie. Rany sa veľmi dobre hoja a nevytvárajú sa hlboké jazvy.

Vzťahy: Chcete sa rozísť, alebo si s niekým vyjasniť napäté vzťahy? Spravte to teraz. Vďaka umiernenejším emóciám vyriešite spory v pokoji a bez zbytočných urážok.

Odporúčame: Teraz je ten správny čas na chudnutie. Telo sa zbavuje škodlivých látok rýchlejšie než zvyčajne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:00