pexels
StoryEditor

Permanentný makeup či operácia očných viečok. Koľko zaplatíte za populárne kozmetické úpravy?

01.08.2019, 12:00
Životný štýl
V dnešnej dobe je už naozaj skoro všetko možné – aj zmeniť „výbavu“, s akou sme sa narodili. Alebo „opraviť“, čo nám tehotenstvá a pôrody pokazili. Evita vám prináša veľký prehľad úprav, ktoré Slovenky najčastejšie podstupujú.

TVÁR:
APLIKÁCIA BOTULOTOXÍNU: Ambulantný zákrok, výsledky viditeľné asi o tri dni, vyhladí mimické vrásky, drží 3 – 6 mesiacov. Používa sa na čelo, vrásku hnevu medzi obočím a okolie očí. Cena podľa množstva materiálu, základná dávka asi 130 €.

APLIKÁCIA NITÍ Z KYSELINY MLIEČNEJ (3D lifting): Ambulantný zákrok, nitky sa do podkožia vkladajú kanylou a vyťahujú poklesnuté oblasti (napríklad obočie, ochabujúce kontúre tváre), pri čom dodávajú tvári aj objem. Vstrebávajú sa asi po roku a pol, cena jednej nitky je asi 30 €.

unsplash

LIFTING: Klasický operačný lifting v celkovej anestézii, pri ktorom sa vyťahuje koža na tvári. Rekonvalescencia asi 10 dní. Cena od 1 100 €.

OPERÁCIA OČNÝCH VIEČOK: Operácia poklesnutých očných viečok v celkovej alebo lokálnej anestézii, dajú sa upraviť spodné aj horné viečka. Rekonvalescencia asi dva týždne. Cena od 400 €.

VÝPLNE Z KYSELINY HYALURÓNOVEJ: Ambulantný zákrok, telu vlastná kyselina sa najčastejšie aplikuje do pier, nosovoústnych vrások, lícnych kostí – zväčšuje objem a vypĺňa vrásky. Efekt vydrží 6 – 12 mesiacov. Cena podľa množstva materiálu od 180 €.

TVÁROVÉ IMPLANTÁTY: Vhodné pre ženy, ktoré nechcú opakovane podstupovať vstrekovanie kyseliny, ale chcú trvalý efekt. Implantáty sú najčastejšie vyrobené zo silikónu, nevyzerajú však úplne prirodzene. Vkladajú sa operačne, dajú sa aj odstrániť. Cena od 350 €.

TETOVANIE OBOČIA: Vydrží asi dva roky, v súčasnosti sa najčastejšie používa čiarkovaná metóda. Tetovať sa dajú očné linky aj kontúra pier. Cena od 150 €.

3D MIHALNICE: Vydržia asi mesiac, na každú vlastnú mihalnicu sa lepí jedna umelá. Výhoda je v tom, že si ráno nemusíte maľovať oči. Cena od 50 €, dopĺňanie od 30 €.

PREDLŽOVANIE VLASOV: Dostupné rôzne metódy lepenia prameňov živých vlasov na predĺženie a zahustenie. Vlasy sa následne môžu farbiť, natáčať... Každý mesiac je nutné ísť na „prepojenie“ prameňov, aby stále pôsobili prirodzene a najmä – aby nebolo vidieť spoje. Cena od 220 €, prepojenie od 50 €.

ODSTRÁNENIE DVOJITEJ BRADY: Ide o liposukciu brady (odsatie tuku kanylou), cena od 700 €.

RHINOPLASTIKA (plastická operácia nosa): operačný zákrok, pri ktorom sa dá zmenšiť, zjemniť alebo úplne zmeniť tvar nosa. Operuje sa buď mäkká časť, alebo kostená, alebo celý nos. Cena od 600 €.

LIPOSUKCIA: Operačný zákrok v celkovej narkóze. Odsatie tuku kanylou z problémových partií: zadok, stehná, brucho. Rekonvalescencia asi mesiac. Cena od 800 €.

AUGMENTÁCIA PŔS: Zväčšenie prsníkov pomocou silikónových implantátov, operačný zákrok s trvalým efektom, rekonvalescencia 6 týždňov. Možnosť vloženia pod sval alebo pod žľazu. Cena od 2 000 €.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:23