Pixabay
StoryEditor

Vymeňte dovolenku pri mori za spoznávanie Slovenska: Tieto miesta vás dostanú do úžasu

14.07.2019, 16:30
Životný štýl
Hory, rozprávkový svet, jaskyňa, liečivý prameň, historické mesto, romantický kaštieľ či ľudová architektúra. Naše malé Slovensko má veru čo ponúknuť.

Svet Pavla Dobšinského
Habakuky, Donovaly

Netradičná dedinka, ktorá vás vnorí do atmosféry slovenských ľudových rozprávok, ako sú napríklad Laktibrada, Popolvár, Zlatá Priadka. Už len čakáte, kedy sa spoza Škrupinového zámku vynorí samotný Dobšinský so zápisníkom v ruke. Perfektné miesto na výlet s deťmi. Aj pre interaktívne divadelné predstavenia či ukážky ľudových remesiel. A keď budete mať sveta „za siedmimi horami a siedmimi dolami“ dosť, kúsok od Habakukov je aj bobová dráha, lanové centrum, lezecká stena či trampolíny. Alebo si môžete dať malú turistiku po horách .

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Deň v rozprávke. ? #rozpravka #habakuky #fairytail #childinheart

Príspevok, ktorý zdieľa JulietKilo (@casper_ghost_rider),

Jediná verejne prístupná jaskyňa v Tatrách
Belianska jaskyňa

A navyše aj najväčšia vysokohorská kvapľová jaskyňa v Tatranskom národnom parku. Môžete v nej obdivovať sintrové vodopády, pagodovité stalagmity, jazierka a ďalšie jaskynné ozdoby. Jedna zo zastávok na prehliadkovej trase je v Hudobnej sieni, ktorá dostala pomenovanie podľa zvukov dopadajúcich kvapiek vody na hladinu jazierka. V tejto sieni sa pre jej výborné akustické podmienky organizovali hudobné koncerty reprodukovanej klasickej hudby. Len sa teplo oblečte, v jaskyni býva maximálne 6,3 °C.

Prírodná kaďa s liečivou vodou
Liptovský Ján

A zadarmo! Kde inde sa môžete okúpať v liečivej vode bez toho, aby ste museli z kabelky vyťahovať peňaženku? Voda má vysoký obsah minerálov, hlavne síranov. Podľa miestnej tradície má omladzujúci účinok. V samotnej obci sa nachádza až 13 liečivých prameňov a mimo nej ďalších 10. A čo sa tu dá ešte robiť? Napríklad navštíviť Stanišovskú jaskyňu v Jánskej doline či ísť na výlet po náučnom chodníku k minerálnemu prameňu Medokýš.

Najromantickejšia hotelová destinácia na Slovensku
Kaštieľ Péchy, Hermanovce pri Prešove

Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach bol ako jediné ubytovacie zariadenie zo Slovenska zaradený medzi sedem najromantickejších hotelových destinácií cestovateľského blogu neziskovej organizácie Historické hotely Európy. Kaštieľ obstál v konkurencii viac ako 500 hotelov z osemnástich európskych krajín. Objavte atmosféru dávno zašlých čias. Vychutnajte si nezabudnuteľné momenty v tomto súkromnom raji, ktorý vás obdaruje pokojom, oddychom a novou energiou.

​Slovenská ľudová architektúra
Čičmany

Najjužnejšia a zároveň najvyššie položená obec žilinského okresu je atraktívnym miestom pre svoje typické maľované zrubové drevenice. Celá dedinka priam dýcha folklórom. Dodnes sa tu dodržiavajú ľudové zvyky a tradície, vyšívajú sa tu nádherné kroje, obrusy aj obrázky geometrickou ornamentikou. V Čičmanoch je aj národopisná expozícia, do ktorej patrí barokovo-klasicistický kaštieľ a barokový kostol Nájdenia sv. Kríža. Skanzen je v mesiacoch september – máj otvorený od utorka do nedele.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#cicmany #horrorvacui #ornament #architecture #nadedine #slovakia #travel

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra (@alexandra.btk),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Rozprávkové Čičmany ? ?? Fotkou pozdravujeme majiteľovu sestru bývajúcu dole pri hlavnej ??

Príspevok, ktorý zdieľa ????? ??? (@suzanglt),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 09:31