shutterstock
StoryEditor

Šetria síce peniazmi, no nie láskou. Mať viacpočetnú rodinu je väčšie požehnanie, než sa zdá

12.07.2019, 09:00
Životný štýl
Na jednu ženu na Slovensku podľa štatistík pripadá približne jeden a pol dieťaťa. Nečudo, že sa tak otáčame za rodinami, ktoré podávajú zmrzliny šiestim natešeným tváričkám. Naša redakcia pre vás vyspovedala presne takúto rodinku.

Základným pilierom v rodine Gburikovcov, ktorá má v domácnosti až šesť ratolestí, je jednoznačne komunikácia. Vďaka nej sa totiž dokážu dohodnúť aj na niekedy náročnom programe ich detí. ,,V septembri si všetci sadneme za stôl a každé dieťa si vyberie krúžok, ktorý chce navštevovať. Podmienkou však je, že ho musí aj dokončiť,'' vysvetľuje Majka. Obrovskou výhodou je najmä to, že umelecká škola sa nachádza priamo v budove ich základnej školy. Nemusia si tak robiť problémy s prepravou detí. O čosi náročnejšie je však platenie. ,,Manžel sa smeje, že september je pre nás náročnejší ako samotné Vianoce,'' smeje sa mamička. 

Pixabay

Vianoce sú pre početnú rodinku naozaj krásnym sviatkom. Keďže sú všetci veriaci, vianočnú atmosféru prežívajú už od zapálenia prvej sviece. ,,Detí sa snažíme darčekmi prekvapiť, no zároveň ich učíme, že je dôležité najmä to, že môžeme byť spolu,'' vysvetľujú rodičia a priznávajú, že plánovanie darčekov ich stojí nemalé úsilie už niekoľko týždňov vopred. Pohľad na rozžiarené tváre však stojí na nezaplatenie. 

Každý mesiac po výplate splatia prv potrebné poplatky, do ktorých zapadajú aj peniaze pre škôlku, stravovanie v jedálni a iné veci do školy. Zvyšné peniaze si zrátajú a riešia, čo je potrebné kúpiť ihneď a čo ešte počká. Aj keď sa môže zdať, že toho nemajú dostatok, pravdou je, že im niekedy zvýši aj na to, aby pomohli tým druhým. O svoj spoločenský život sa tiež nemusia báť. ,,Keď boli deti mladšie, zvykli sme si po ich uspatí naliať pohár vína a pustiť dobrý film. Teraz už na tie mladšie deti vedia dať pozor starší súrodenci,'' dodávajú hrdí rodičia. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:23