profimedia
StoryEditor

Do kín mieri nový film o Diane. Podoba hlavnej predstaviteľky s princeznou je neuveriteľná

23.01.2022, 21:00
Životný štýl
Autor:
Juliána N
Dej je zasadený do vianočného víkendu v Sandringham Estate, kedy manželstvo princa Charlesa a Diany smerovalo k jasnému koncu. Stvárnenia života princeznej z Walesu sa zhostila mladá a talentovaná Kristen Stewart.

Životopisná dráma princeznej z Walesu mala už svoju svetovú premiéru 3. septembra na festivale v Benátkach. V slovenských kinách premiéra veľkolepého filmu prebieha - a od 20.januára si ju možno pozrieť v každom väčšom meste. Film Pabla Larraína okrem iného poukazuje aj na to, ako Diane pristriháva krídla a sleduje každý jej pohyb panovačný personál v paláci. Názory rodiny či ľudí z okolia zosnulej princeznej sa k „filmovej realite“ až tak nepribližujú. 

Zdroj blízky mladšiemu synovi Charlesa a Diany prezradil jeho ohlas na filmové dielo. „S Harrym to zamávalo. Filmom je dosť zhrozený.“

Princ Harry sa dokonca vyjadril, že sa snaží Stewart – herečke, ktorá si zahrala jeho zosnulú matku, vyhýbať. Kristenina rola vo filme značne znepokojila i Harryho manželku Meghan a obaja sa jej plánovali vyhnúť aj na odovzdávaní cien Zlatých Glóbusov (podujatie sa napokon konalo iba v tichosti, bez účasti nominovaných a kamier). profimedia

William upozorňuje na skreslenosť informácií

Na nepresnosti v deji sa posťažoval aj Dianin prvorodený syn, William. Vojvodu z Cambridge zarmútilo, že na opis emocionálneho stavu jeho zosnulej matky použili vyjadrenia z rozhovoru zverejneného v roku 1995. Film sa pritom odohráva počas Vianoc v roku 1991. Nedávno vyšla najavo skutočnosť, že princezná Diana bola pred interview zmanipulovaná. Novinár Martin Bashir jej predložil falošné finančné dokumenty naznačujúce zradu najbližších zamestnancov.

Princ William neváhal reagovať na nedbanlivosť televízie, ktorá rozhovor odvysielala: „...najviac ma mrzí, že ak by BBC riadne vyšetrila sťažnosti a obavy, ktoré sa prvýkrát objavili v roku 1995, moja matka by vedela, že bola podvedená.“

Prehovoril aj bývalý bodyguard princeznej

Diváci môžu mať po závere filmu pocit, že Diane rozumejú lepšie. Niekto, kto s ňou bol v úzkom kontakte prakticky každý deň, označil jednu scénu za zveličenú. Ken Wharfe bol niekoľko rokov Dianiným osobným strážcom. Princeznú sprevádzal aj počas pobytu v Sandringhame.

Wharfe označuje výkon Kristen Stewart za najlepší spomedzi herečiek vybraných na rolu „kráľovnej sŕdc“. Podľa neho dokonale zosobnila jej mimiku aj prejav. Dovolil si však nesúhlasiť s faktom, že filmová Diana sa zdôverovala svojej asistentke. Medzi služobníkmi ale skutočne rada trávila voľný čas a mala pocit, že im môže veriť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 15:14