shutterstock.com
StoryEditor

Chcete začať behať, no neviete ako? Myslíte aj na správne oblečenie a doplnky

20.06.2019, 11:40
Životný štýl
Chcete začať behať, ale neviete prekonať svoju lenivosť? Možno vám len chýba správna motivácia. Zaobstarajte si štýlové kúsky športového oblečenia a určite ich nenecháte ležať doma v skrini. Veď by to bola škoda :)

Spodná bielizeň
Správny výber je základom pre vašu pohodu. Ideálna spodná bielizeň by vás nemalo nikde „škrtiť“, ale ani byť príliš voľná. Aby plnila svoju funkciu – odvádzanie potu, musí sa priamo dotýkať pokožky. Funkčné materiály nikdy nekombinujte s prírodnými. Ak si pod „super dry fit“ funkčné tričko oblečiete bavlnenú spodnú bielizeň, účinok bude takmer nulový.

Správne tričko je základ
Pri jarnom behu si ešte musíte obliecť viac vrstiev. Bavlnené tričko nechajte radšej na leto. Funkčné tričká sú zo vzdušných syntetických materiálov a dobre odvádzajú pot.

Vrchná vrstva
Tá vás ochráni pred dažďom, vetrom a chladom. Ak je z vhodného materiálu, zároveň prepustí prebytočné teplo a vlhkosť smerom von. Vyberte si takú, v ktorej budete mať z behania radosť.

Spodná vrstva
Ideálne sú priliehavé legíny, v ktorých vyniknú vaše nohy.

Bežecké tenisky
Nájsť ideálne tenisky na behanie je ozajstné umenie. Pred kúpou si ujasnite, na akom teréne budete behať. Musíte sa v nich cítiť pohodlne už od prvej chvíle. Ak vás niekde čo i len trochu tlačia, nie sú pre vás tie pravé.
Náš tip: Veľkosť bežeckej tenisky vyberajte minimálne o 1/2 čísla väčšiu ako veľkosť obuvi na bežné nosenie.

Doplnky
Čiapky, kukly, návleky, rukavice, šatky, fľaše, okuliare, hodinky. Nezabudnite ani na balzam na pery.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:33