skrášľovacie trikyshutterstock.com
StoryEditor

Tajné triky krásnych žien zo sveta: Toto sú ich skrášľovacie rituály pre dokonalú pleť

03.05.2019, 11:00
Životný štýl
Všetky majú jednu spoločnú vec – fungujú na prírodnom základe. Žiadna chémia! Ktorý z nich vyskúšate ako prvý?

Maďarsko

Ak sa potrebujete zbaviť kožných problémov a naštartovať tvorbu kolagénu, odporúčame vám výlet do maďarských termálnych kúpeľov. Keďže zemská kôra v okolí Budapešti je veľmi tenká, podzemná voda tu oveľa ľahšie preniká na povrch, vďaka čomu je bohatá na minerály, akými sú kalcium a magnézium. Práve tie podporujú rovnomernú a zdravú farbu pleti.

Japonsko

Asi nie je žiadnym prekvapením, že tradičným japonským tajomstvom krásy je zelený čaj. Viaže voľné radikály a je zázračným prostriedkom v boji proti starnutiu. Prečo je to tak? Zelený čaj obsahuje veľké množstvo vitamínu C, pôsobí antioxidačne a podporuje ochranu a pravidelnú obnovu pokožky. Ku kráse pokožky prispieva aj japonská základná potravina – ryža. Hydratuje a podporuje tvorbu kolagénu. Menej známy je kaméliový olej, ktorý používali gejše po celé stáročia na starostlivosť o vlasy. Olej stačí zľahka nahriať a vmasírovať do vlasov. Následne vlasy zabaľte na cca 30 minút do uteráka. Olej vyhladí vlasovú štruktúru a zanechá krásny lesk.

Taliansko

Kvalitný, za studena lisovaný olivový olej, je všestranným pomocníkom v starostlivosti o zovňajšok. Je bohatý na vitamín E, vďaka čomu zjemňuje a vypína pokožku a zlepšuje jej elasticitu. Taliani používali olej všade tam, kde telo potrebuje extra dávku starostlivosti a lesku. Je výborný v starostlivosti o pery a aj ako súčasť masiek na ruky. Pred použitím olej zľahka zahrejte, naneste na ruky a natiahnite si rukavice. Nechajte pôsobiť cez noc. Olivový olej je skvelý aj na ošetrenie rozštiepených končekov vlasov. Stačí ho vmasírovať 15 až 30 minút pred umývaním vlasov a následne dôkladne zmyť.

Austrália

Už pôvodní obyvatelia Austrálie používali čajovníkový olej vďaka jeho antiseptickým účinkom ako liek na otvorené rany, zápaly a tiež pomoc pri prechladnutí. Dnes sa používa najmä v starostlivosti o vlasy a pokožku. Čajovníkový olej pomáha v boji proti nedokonalostiam pleti a vyrážkam, zmierňuje podráždenie pokožky hlavy a bráni vzniku lupín. Okrem toho osviežuje pokožku hlavy a podporuje jej prekrvenie, čím prispieva k rastu zdravých vlasov. Je vhodný aj na ošetrenie rýchlo sa mastiacich vlasov, pretože neupcháva póry v pokožke hlavy. Okrem toho má ešte jeden skvelý účinok – po jeho použití sa vlasy krásne lesknú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:08