danyelaartKatka Kincelová
StoryEditor

Fashion ilustrátorka Danyelaart: Kreslím to, o čom ženy snívajú

10.04.2019, 13:08
Životný štýl
Kreslím krásu a aj sa ňou snažím obklopiť.

Keď vojdete do štúdia fashion ilustrátorky Danky, padne vám sánka. Balóniky, cukríkové farby, glamour doplnky a veľa krásnych ilustrácií na stenách vám dovolia na chvíľu uniknúť z reality a ocitnúť sa v princeznovskom svete, do ktorého sa túži občas vrátiť každá z nás, bez ohľadu na vek. A čo tu vlastne Daniela robí? Jedným slovom, kreslí. Kreslí svojim osobitým štýlom postavičky a karikatúry, ktoré spája móda.

Ak chcete dať namaľovať ako darček svoju priateľku s vysnívanou kabelkou v ruke v jej obľúbenom outfite, ste na správnej adrese. Nakreslenú postavičku si môžete dať zarámovať, vytlačiť na tričko či na kryt telefónu – možností je neuveriteľne veľa a Daniela vám s akýmkoľvek prianím pomôže. Postavičky mladej ilustrátorky sa stali takým hitom, že ju oslovili na spoluprácu aj veľké kozmetické značky, viacerí módni návrhári či ľudia z podujatia Miss Slovensko, pre ktorých kreslí fashion portréty finalistiek. Je to predsa niečo iné ako klasická fotografia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ahojte! Z času na čas sa mi tu objaví nejaký negatívny komentár. Práve včera som sa k tomu rozhodla v stories vyjadriť a zhrnutie by som rada pridala aj sem ❤️ Ďakujem za konštruktívnu kritiku, všetko beriem a patrí to k mojej práci a verejnému vystupovaniu. Poprosím však všetkých neprajníkov a ľudí, ktorí potrebujú šíriť negatívnu energiu a prázdne hejty, aby sa presunuli na iné accounty. Danyela art❤️ je môj svet, moje umenie a moja práca, ktorú robím od srdca a robím to, pretože musím, pretože mi to je prirodzené a predovšekým sa snažím dobro šíriť aj medzi Vás. Je mi jasné, že úspech a radosť v očiach sa neodpúšťa, ale verte mi, ja som si to celé vybudovala sama tvrdou drinou, prekreslenými dňami a nocami, zničenými očami, ale snom byť slobodná a šťastná. Tak všetci, ktorí v sebe nosíte zlo, dajte si otočku. . Ďakujem ❤️ . #danyelaart #danyelaartdesign #danyelaartillustrations #fashionillustrator #happyartist #girlboss #danyelabossbabe #myworld

Príspevok, ktorý zdieľa FASHION ILLUSTRATOR & DESIGNER (@danyelaart),

Jej postavičky sú krásne, pozitívne a hlavne veľmi štýlové, rada ich oblieka do outfitov najluxusnejších značiek. Práve tým sa odlišuje od iných ilustrátorov – kreslí skrátka to, o čom väčšina žien, a aj ona sama, tajne sníva. Ako sa neuveriteľne sympatická brunetka dostala k takejto netradičnej práci? „Pochádzam z malého mestečka Sečovce na východnom Slovensku, kde je každý sen príliš veľký a možno trúfalý. Ja som sa však nebála. Odmalička som rada kreslila, navštevovala základnú umeleckú školu a podobne. Na vysokú školu som chcela ísť na animáciu, čo sa mi však nepodarilo, a tak som v Bratislave vyštudovala estetiku. Normálne som chodila do práce, prešla som viacerými zamestnaniami. Mňa však vnútri stále niečo hlodalo a hovorila som si, takto to so mnou nemôže skončiť! Ja predsa niečo dokážem! A tak som začala kresliť postavičku Lolli, ktorú som vytvorila na vysokej škole. Obliekala som ju do najrôznejších štýlových modelov a pridávala ju na svoj Facebook a postupne sa mi začali ozývať klientky, že by chceli Lolli upravenú podľa ich predstáv – Lolli na mieru. Postupne som začala kresliť aj iné postavičky podľa požiadaviek zadávateľa, až som sa prepracovala k tomu, že sa venujem módnym portrétom a módnym ilustráciám, ako sa tomu oficiálne hovorí. Od Lolli som sa vykreslila k prepracovaným kresbám nielen pre bežných klientov, ale venujem sa aj tvorbe vizuálov a reklamných kampaní pre väčšie spoločnosti. Už tri roky sa venujem iba kresleniu, a to na sto percent. Urobila som si normálny biznis plán a proste idem. Tvorba jednej ilustrácie zaberie určite jeden celý deň, takže za každým jedným dielkom je naozaj kus roboty,“ vysvetľuje pozitívnou energiou nabitá mladá žena.

Zaujímavé je, že Danka sa so svojím know-how rada podelí aj s ostatnými a pravidelne robí vo svojom štúdiu workshopy, kam môžete prísť a na pár hodín utiecť mimo reality, aj keď si myslíte, že talent na kreslenie nemáte. S jej pomocou si za pár hodín vytvoríte vlastnú postavičku, ktorú si potom ako vlastné logo môžete umiestniť, kde vám napadne.

Keďže Daniela inklinuje k móde a sleduje trendy, vyskúšala si aj niekoľkokrát sama navrhnúť svoju vlastnú a veľmi sexi kolekciu tričiek, mikín, overalov – všetky viac či menej potlačené jej postavičkami. Tiež sa začala venovať aj maľovaniu obrazov na plátno, samozrejme, aj tam maľuje svoje postavičky žien v krásnom oblečení obklopené luxusnými vecami. Slovami sa ťažko opíše, čo všetko Daniela Pavlíková robí a ako vidí svet ona. Pozrite si jej ilustrácie a zistíte, že na uskutočnenie veľkého sna nepotrebujete obrovský kapitál. Niekedy postačí aj talent a odvaha.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 00:47