detipexels.com
StoryEditor

Máte doma malého vedca alebo herečku? Toto ovplyvňuje povahu vášho dieťaťa!

18.03.2019, 12:54
Životný štýl
Každé dieťa je iné, potrebuje preto, aby sme sa mu venovali individuálne. Záleží, samozrejme, aj na prostredí, v ktorom vyrastá. Astrológia však tvrdí, že hlavné charakterové vlastnosti mu dávajú hviezdy. Aké sú vaše deti podľa znamenia, v ktorom sa narodili?

Baran

Dieťa narodené v znamení Barana je pod vládou elementu ohňa. Tieto deti sú už od útleho detstva zdravé a energické. Do každej novej hry alebo povinnosti sa vrhajú s nadšením a ani chvíľu neobsedia. Už v mladšom školskom veku sa v kolektíve výrazne prejavujú, sú veselí a ­kamarátski. Ak sa nudia alebo sú donútení odpočívať, premôže ich netrpezlivosť a nevrlosť. Ich nevybitá energia môže spôsobiť problé­my. Elán do života vynika­júco uplatnia v najrôznejších športových disciplínach. 

Býk

Aj keď by sa vám to na prvý pohľad mohlo zdať zvláštne, deti narodené v znamení Býka dostali do vienka pokojnú a vyrovnanú povahu. Hodiny sa dokážu zaoberať zdanlivou maličkosťou a nepotrebujú k tomu ani detský kolektív. Sú skôr samotárske a kontakty nadväzujú ťažšie. Vládnuca planéta Venuša im nadelila výnimočné umelecké nadanie. Najradšej sa teda zaoberajú tvorivou činnosťou. Rady stavajú vzdušné zámky a ich fantázia vás mnohokrát prekvapí. Citovo sú vyrovnané, ale potrebujú cítiť vašu blízkosť.

Blíženci

Deti narodené v znamení Blížencov sú veľmi bystré a nič pred nimi neutečie. Zaujímajú sa o všetko, čo je nové. Ich zvedavé otázky si vás nájdu všade, nenechajú vás ani na chvíľu vydýchnuť. Majú vynikajúce komunikačné zručnosti a sú veľmi učenlivé. Zároveň sú už v útlom veku veľmi tvrdohlavé a trvajú na svojom názore. Mnohostranné nadanie spôsobuje, že sa nevedia rozhodnúť len pre jednu činnosť, ktorej by sa venovali. Preletujú od jedného koníčka k druhému a za sebou nechávajú neporiadok, ktorý im však vôbec neprekáža. Vo vyššom veku s ich túžbou po poznaní súvisí aj chuť cestovať.

 

Rak

Zasnívané a ži­júce vo vlastnom svete, také sú deti narodené v znamení Raka. Sú veľmi náladové, a tak si pri nich užijete množstvo vypätých situácií. Aj keď sa to vďaka premenlivým náladám môže javiť neuveriteľné, veľmi lipnú na svojej rodine. Nie sú agresívne a skôr ako kriku sa u nich dočkáte sebaľútosti. Aj v útlom veku vedia, ako získať vašu pozornosť a dosiahnuť to, čo chcú. Deti narodené v tomto znamení sú veľmi umelecky založené. Svoju citlivú stránku prezentujú práve pomocou umenia. Vynikajúco kreslia, vynikajú v ručných prácach a majú hudobné nadanie.

Lev

Malí vznešení Levi sú už od útleho veku vedúcimi členmi kolektívu. Sú to deti priateľské a medzi ostatnými vynikajú. Na okolie pôsobia ako slniečka, sú veselé a plné energie. Veľmi skoro sa dokážu osamostatniť a rady robia veci podľa svojho presvedčenia. Na okolie môžu pôsobiť ako malí géniovia. Neustále vymýšľajú nové aktivity a sedenie v kúte je pre ne najväčším trestom. Majú rady pekné prostredie a veci i vkusné oblečenie a od rodičov si tieto veci aj vyžadujú. Keď sú staršie, ľahko sa dajú očariť leskom a luxusom.

Panna

S trochou zveličenia môžeme povedať, že dieťa, ktoré sa narodilo v znamení Panny, sa dokáže vychovať aj samo. Má v sebe zakódovaný zmysel pre poria­dok a už od útleho detstva aj prísnu sebadisciplínu. Tieto deti bývajú pokojné a vyrovnané, málokedy sa s nimi dostanete do konfliktu. Ak ich však vyhrešíte, stiahnu sa do seba. Sú veľmi citlivé na kritiku. Sú to rojkovia, čo si kreslia ružovú budúcnosť. Majú cit pre umenie a vysoký inteligenčný potenciál, ale samy ho nevedia dostatočne využiť. Potrebujú vaše vedenie a povzbudzovanie k lepším výsledkom.

Váhy

Deti v znamení Váh sú rady súčasťou kolektívu, aj keď aktívne roly samy od seba neprijímajú. Sú vždy tým tretím, kto sa smeje, keď sa dvaja bijú. Na druhej strane sú vnímavé a vedia, na kom je páchané bezprávie. Rady trávia voľný čas v spoločnosti starších ľudí a majú minimálne jeden ideál, ku ktorému nekriticky vzhliadajú. Tieto vzory im pomáhajú nájsť cestu, ktorá pre ne bude najlepšia. Majú nevyhranené záujmy, a tak vystriedajú množstvo koníčkov, kým nájdu ten, ktorý ich bude skutočne zaujímať.

Škorpión

V deťoch, čo uzreli svetlo sveta v znamení Škorpióna, sa ukrýva ohromný poten­ciál. Na prvý pohľad pôsobia pokojne, no v skutočnosti sa v nich ukrýva tisíc čertíkov. Sú to živé a podnikavé deti, ktoré neustále vymýšľajú nové hry a aktivity. Nemajú okolo seba priveľa pria­teľov a raz za čas sa utiahnu aj do úplnej samoty. Na druhej strane si udržiavajú úzku citovú väzbu s rodičmi. Medzi ich kladné vlastnosti patrí trpezlivosť a usilovnosť, ktorá spolu so zvedavosťou umožňuje dotiahnuť veci do konca. Ak sa im však nedarí, z neúspechu obviňujú široké okolie.

Strelec

Malí Strelci sú obdarovaní vysokou inteligenciou a chuťou poznávať. V kolektíve sa tieto deti  cítia ako ryby vo vode a zriedka sedia so založenými rukami v kúte. Sú zapálené pre každú novinku a ich nadšenie hraničí až s prchkosťou. Pre ich veľkú aktívnosť musíte mať veľké pochopenie. Sú to rodení mudrlanti a z ich neustáleho štebotania vás môže rozbolieť hlava. Nemajú rady pocit obmedzenia, musíte na ne vymýšľať neustále nové triky.

Kozorožec

Dieťa narodené v znamení Kozorožca je naplnené radosťou a chuťou do života. Ťažko však nesie každý ­neúspech a potom podlieha melanchólii. Potrebuje vašu podporu na to, aby jeho sebavedomie zdravo rástlo. Sú to cieľavedomé deti, ktoré vás prekvapia svojimi názormi a ­vyspelosťou. V kolektíve sú nenápadné. Majú sklony k tomu, aby boli uzavreté, a na druhých pôsobia chladne. Teoreticky by sa tieto deti svojou železnou sebadisciplínou vedeli vychovávať aj samy. V znamení Kozorožca sa rodí väčšina svetových politických vodcov.

Vodnár

Deti Vodnári môžu na vás pôsobiť rozporuplne. Každú chvíľu sa totiž ich nálady menia. Vedia byť vzorné a pokojné a vzápätí vyletia ako čertík zo škatuľky. Majú obdivuhodný elán a chuť tvoriť originálne veci, čo sa odráža v ich umeleckom nadaní. Vo svojom vnútri sú jemné a nezištné. V kolektíve sú obľúbené nielen pre svoju veselú povahu, ale tiež pre svoje dobré srdiečko, ktorým chcú pomáhať širokému okoliu. Nenechajú sa obme­dzovať v rozlete a len ťažko ich nájdete sedieť niekde v pokoji. Svojím nepokojom vás však nezaťažujú.

Ryby

Malé Rybičky plávajú životom pod vplyvom Jupitera a Neptúna, ktoré im dávajú do vienka silné sociálne cítenie a s ním spojenú citlivosť. Sú to krehké stvorenia a ich jemnocit ich privádza až k pasivite. Žijú v ríši fantázie, a kým sa nevrátia do reality, môžu pôsobiť placho. Už v mladom veku však vedia veľmi dobre využiť slabosti ľudí na to, aby ich ovládali. Môžete sa tak veľmi ľahko stať terčom či svedkom ich citového vydierania. Deti narodené v Rybách sú rady v útulnom prostredí domova a vyžadujú vašu neustálu pozornosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 09:50