esenciálne olejepexels.com
StoryEditor

Nevie sa vaše dieťa sústrediť na domáce úlohy? Pomôžu oleje!

06.03.2019, 12:40
Životný štýl
Esenciálne oleje nám dávajú nespočetne veľa možností na ich použitie a podporu psychiky a zdravia nás a našich detí. Už za 22 sekúnd po inhalácii sa molekuly esenciálneho oleja dostanú do mozgu. Za dve minúty po nanesení na pokožku sa dostanú do krvi a po 20 minútach sú už vo všetkých bunkách nášho tela.

Preto keď vidíte, ako sa vaše dieťa trápi nad úlohami, je unavené a nesústredené, skúste mu pomôcť s olejmi.  Skvelými pomocníkmi sú esenciálne oleje ako cédrové drevo, medovka, santalové drevo, kadidlo. Môžete ich difúzovať v detskej izbe alebo natrieť za uši a na spánky.

Skvelá je aj aj bazalka, ktorá napomáha mozgu, aby sa zrelaxoval, mäta, ktorá pomáha informácie lepšie stráviť, rozmarín a kardamóm.

Môžete deťom namiešať podpornú zmes na sústredenie pozostávajúcu zo 4 kvapiek citrónového esenciálneho oleja, 2 kvapiek rozmarínu, 1 kvapky mäty a 1 kvapky iného oleja (cédrového dreva, čajovníka, bazalky) v 10 ml rastlinného oleja. Natierať mu ju môžete pod nos, za uši, na spánky, na zápästie alebo sa ich spýtajte, kam by chceli.

Rovnako môžete nechať aj výber olejov na nich, deti si vedia najlepšie vybrať, počúvajú svoju intuíciu. Pomery si môžete samozrejme pomeniť podľa seba, veku dieťaťa i intenzity.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:16