Holeniepixabay.com
StoryEditor

7 chýb, ktoré robíte pri holení: Na toto si dajte pozor!

07.02.2019, 10:55
Životný štýl
Aj napriek tomu, že holenie sa môže zdať ako banálna vec, väčšina z nás sa dopúšťa niekoľkých chýb, ktoré je nutné okamžite napraviť.

Chyba č. 1: Pokožku si pred holením neumyjete

Pred každým holením by ste si svoju pokožku mali namočiť mydlom alebo sprchovým šampónom a zľahka umyť. Tým ju dokonale pripravíme na žiletku. Umytie pokožky zmäkčí chĺpky aj kožu. Samozrejme, nezabudnite naniesť holiacu penu alebo gél.

Chyba č. 2: Používate pánsky holiaci strojček

Používanie cudzieho holiaceho strojčeka je niečo podobné, ako používanie cudzej zubnej kefky. Pánsky holiaci strojček možno vydrží viac ako dámsky, ale je to tým, že je prispôsobený pevnejším mužským chlpom. Naviac, je prispôsobený na holenie tváre, nie na nohy.

Chyba č. 3: Nepoužívate holiacu penu či gél

Keď vynecháte holiacu penu alebo gél, vystavujete pokožku nepríjemnému podráždeniu. Tieto produkty obsahujú vitamíny a oleje, ktoré našu pokožku dostatočne hydratujú a naviac umožnia, aby sa strojček po pokožke hladko kĺzal.

Chyba č. 4: Príliš tlačíte na holiaci strojček

Niektoré z nás majú pocit, že čím viac budú na strojček tlačiť, tým hladšie nohy budú mať. Omyl! Ľahké prechádzanie strojčeka po pokožke je omnoho lepšie a prirodzenejšie. Naviac sa vyhnete bolestivému podráždeniu alebo porezaniu.

Chyba č. 5: Miesto holiacej peny používate mydlo alebo sprchový šampón

Môže sa zdať, že to je jedno, čo si na nohy nanesiete. Dôležité je, aby bolo holenie jednoduché. Lenže mydlo alebo sprchový šampón obsahuje zložky, ktoré z našej pokožky odstraňujú nečistoty a mastnotu. Zatiaľ čo pena má hydratačné zložky, ktoré nám pomáhajú.

Chyba č. 6: Nechávate svoj holiaci strojček na vani

Veľa z nás má na okraji svojej vane položený holiaci strojček, ktorý je vždy tam, keď ho potrebujeme použiť. Ten by mal byť však položený niekde, kde je čo najmenej vystavený vode. Tým zabránite tomu, aby sa v strojčeku usadzovali baktérie.

Chyba č. 7: Nemeníte žiletky

Tupá žiletka na vašom holiacom strojčeku dokáže narobiť neplechu. Vašu pokožku podráždi, pretože musíte po mieste prejsť niekoľkokrát, aby ste mali hladké nohy. Je dôležité, aby ste si hlavice vždy menili, keď cítite, že váš strojček už nie je taký ako na začiatku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:58