StoryEditor

Nasledujúce veci nikdy nedávajte do mikrovlnky

22.11.2018, 14:19
Životný štýl
Mikrovlnka je súčasťou takmer každej kuchyne. Používame ju k rýchlemu ohrievaniu jedla alebo k „pečeniu“ malých koláčikov. Tento kuchynský spotrebič ale rozhodne nie je žiadne neviniatko. Keď budete v nej ohrievať niečo, čo do nej nepatrí, môže nepríjemne explodovať. Čo teda do mikrovlnky rozhodne nedávať?

Jednorázové plastové krabičky na jedlo

Doniesli ste si domov z reštaurácie jedlo v jednorázovej krabici? Ak si chcete svoje jedlo ohriať, dajte si ho radšej na tanier. Počas ohrievania sa totiž z jednorázových krabíc uvoľňujú do jedla chemikálie.

Chilli papričky

Ak budete v mikrovlnke ohrievať papričky, spotrebič nijak nepoškodíte, môžete však ublížiť sebe. Pri ohrievaní sa vyparuje z nich látka, ktorá je zodpovedná za ich pálivosť. Akonáhle otvoríte dvierka mikrovlnky, plyn uvoľnený z papričiek vám môže popáliť oči a krk alebo vám spôsobiť škvrny, ktoré pripomínajú kožné popáleniny.

Nič

Ak pustíte mikrovlnku naprázdno, ľahko ju poškodíte. Mikrovlny sa totiž nemôžu absorbovať v žiadnej potravine. Odrážajú sa a vracajú sa zo zdroja, ktorý ich vyprodukoval a to im škodí.

S mikroténovým vreckom opatrne

Mikroténové vrecko používame najmä, keď ohrievame knedľu. Mali by sme ich však používať s maximálnou opatrnosťou. Pri ohrievaní nechajte vrecko vždy mierne pootvorené, aby v ňom nevzniklo veľké množstvo pary. Ak ho necháte úplne uzavretý, výbuchu sa nevyhnete.

Vajcia

Vajcia a mikrovlnka- to nie je najlepšie kombinácia. Ak si chcete vajíčko uvariť natvrdo, očakávajte výbuch a zdemolovanú mikrovlnku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 07:54