pexels.com
StoryEditor

Prvých desať minút po prebudení vám môže zmeniť deň. Je to zadarmo, tak prečo to neskúsiť?

22.10.2018, 12:13
Životný štýl
Poďte do toho s nami. Vyskúšajte nasledujúce tipy. Sú jednoduché a úplne zadarmo, tak prečo im nedať šancu?

Zabudnite na tlačidlo „odložiť“ na budíku. Vieme, je to lákavé a robíme to všetci. Mať ale od rána meškanie, nie je zrovna ideálny spôsob, ako začať deň.

Zapíšte si všetky nápady a úlohy na dnešný deň. Máte niečo, čo musíte dnes bezpodmienečne stihnúť? Alebo sa vám prisnili výborné nápady? Napíšte si ich!

Zabudnite na včerajšok a sústreďte sa na dnešok. Stále sa cítite vystresovaná kvôli tomu, čo sa vám stalo včera? Prečo? Nemôžete to zmeniť, tak to nechajte tak.

Myslite na niečo, na čo sa tešíte. Či už sú to raňajky, káva s kamarátkou alebo obľúbený film. Nalaďte sa na pozitívnu vlnu.

Nechajte telefón na pokoji. Prvé čo urobíte, keď sa zobudíte je, že otvoríte Facebook, prelistujete Instagram a skontrolujete e-maily? Urobte si láskavosť a nechajte to na neskôr.

Vypite pohár obyčajnej vody. Naštartujete tým metabolizmus a rýchlejšie sa preberiete.

Doprajte si denné svetlo. Denné svetlo vás dokonale prebudí a mozgu vyšle signály, že má začať fungovať.

Pretiahnite sa. Začnite pekne pomaly a rozhýbte každý sval v tele. Stačí mala rozcvička a hneď sa vám bude zdať ráno omnoho príjemnejšie.

Upracte posteľ. Nie len preto, že to hovorievala vaša mama. Vedci tvrdia, že ustlaná posteľ vám zlepší deň.

Urobte najskôr to, čo sa vám nechce a vyškrtnite si to zo zoznamu. Nechuť z veci, do ktorej sa vám nechce, sa bude s vami ťahať celý deň. Odstráňte si nepríjemnú činnosť hneď ráno a uvidíte, ako vám bude lepšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:42