pinterest.com
StoryEditor

Zubárka celebrít odhaľuje spôsoby, ako získať krásny úsmev

28.06.2018, 14:00
Životný štýl
Po žiarivom hollywoodskom úsmeve túži každá. Ako ho ale dosiahnuť bez nákladného bielenia na klinike či predražených výrobkov určených na domáce použitie. Keď budete dodržiavať tieto pravidlá, úspech vás neminie.

Výsledky nedávneho prieskumu preukázali, že väčšina obyvateľov nie je spokojná so svojim chrupom. Alarmujúci je predovšetkým fakt, že 67% by si prialo belšie zuby. Možno preto prišlo k obrovskému nárastu tých, ktorí sa rozhodli pre nákup špeciálnych pomôcok sľubujúcich žiarivý úsmev. Avšak, nie každý výrobok z obchodov je správna voľba.

Následky, ktoré nepotešia

Aj nevinne sa tváriaci „bieliaci produkt“ môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Niektoré zubné pasty sú abrazívne, teda majú charakter piesku. Ten v podstate mechanicky poškodzuje sklovinu a nechceme ani pomyslieť na to, čo so zubami urobí po dlhodobom užívaní. Dochádza k zvýšenej citlivosti alebo k nenávratnému poškodeniu zubov. Pred týmito produktami varuje aj americká zubárka Rhona Eskander, ku ktorej chodia výhradne celebrity. VIP zubárka odhaľuje najlepšiu cestu k vysnívanému úsmevu. Ako treba postupovať?

Stavte na bielu

Čierna káva a červené víno? Na to by ste mali rýchlo zabudnúť. Dajte si radšej latte, šampanské, biele víno, prípadne ružové. Teda, čím svetlejší nápoj, tým lepšie.

Neflákajte preventívne prehliadky

Bojíte sa vŕtačky a z pachu dezinfekcie je vám zle? Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, musíte to prekonať. Zubár vám okrem bežnej kontroly aj profesionálne vyčistí zuby, aby vám odstránil zubný povlak, ktorý je pôvodcom zubných kazov.

Nespoliehajte sa len na kefku

Aj malá investícia do sady medzizubných kefiek, dokáže s kondíciou chrupu veľké veci. Oplatí sa používať aj zubnú niť. Keď tento proces skúsite na vlastnej koži, pochopíte, prečo to tak je.

Nezabúdajte na jazyk

Drhnutie jazyka kefkou nie je len možnosť, ako zaručiť svieži dych. Hromadia sa na ňom baktérie, ktoré vedú k vzniku škvŕn aj žltých zubov.

Vzdajte sa energetických nápojov

„Energeťáky“ vás síce v núdzi nakopnú, avšak na ústnu dutinu nemajú pozitívny vplyv. Obsahujú cukry a kyseliny, ktoré vášmu chrupu škodia.

Ak fajčíte, prestaňte

Cigarety sú jedným z najhorších páchateľov, ktoré ničia prirodzenú farbu zubov. Vedeli ste o tom, že žlté zuby vám dokážu pridať aj 12 rokov? Nie je čas sa tohto zlozvyku definitívne zbaviť?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 17:43