pixabay.com
StoryEditor

Tri najhoršie dizajnérske trendy, ktorých sa držia mnohé z nás

18.04.2018, 16:08
Životný štýl
Autor:
ip
Ktoré trendy a štýly sú podľa vás tie najhoršie?

Jednu chybu pri zariaďovaní interiérov robíme takmer všetci. Preberáme trendy a názory od ostatných a nimi si tvoríme bývanie, a tým aj svoj domov. Obklopovanie sa štýlom cudzích a nie svojím vlastným ale neprináša vždy to najlepšie ovocie, píše style.hnonline.sk

Portál Ideal Home požiadal užívateľov internetu o názor na najhoršie trendy, ktoré vnášame do svojich interiérov. Nasledovali tisíce komentárov a rozhorčených názorov, ktoré sme skompletizovali do troch bodov – trendov, ktoré užívatelia považujú za tie najhoršie.

1. Nápisy na stenách

Chystáte sa napísať na stenu nejaký odkaz, citát či motto? Tak radšej si nechajte dostatočne dlhý čas na premýšľanie.

Nie je nič horšie ako umiestniť si do kuchyne jednoslovné „slogany“ ako jesť, do spálne láska či do obývacej izby relax a to všetko veľkými písmenami na pol steny.

Rozmyslite si aj to, či si napíšete na stenu motivačné citáty o rodine, láske alebo spirituality o tom, akí sme nezávislí, ako začať deň či aké kúzelné je  „tancovania v daždi.“ Občas to totiž vyzerá veľmi smiešne. 

2. Neutrálne farebné schémy

Ak by respondenti tejto ankety mali určiť, prípadne poradiť,  akou cestou farebnej schémy sa doma uberať, šedá, sivá a béžová by tam nebola. Zbavte sa "všetkého šedého  a "všetkého béžového" a v rámci farieb sa odviažte.

Mnohí sa pri zariaďovaní a ladení interiéru cítia v neutrálnych farbách dobre. Je to trend, je to minimalizmus, pôsobí to čisto – ale aj uniformne, nudne a má to doma takmer každý. Často bez ohľadu na svoj vlastný vkus.

Vrcholom bol pre jedného z užívateľov interiér, ktorý bol založený na béžovej farbe – výlučne na nej. „Béžová s rôznymi odtieňmi béžových akcentov. Všetko neutrálne. Odráža to lenivosť a v konečnom dôsledku aj škaredosť.“

3. Nábytok so zrkadlovým odrazom, lesklé povrchy

Ani lesklé povrchy či zrkadlá sa nestretli medzi respondentmi s uznaním. Takmer všetko, čo sa odrážalo, trblietalo alebo lesklo, zavrhli.  Mnohí používatelia prejavili neskrývané znechutenie obzvlášť, keď tieto prvky našli aj v spálni. Boli to lesklé vankúše, pokrývky či nábytok.

Trblietavé alebo zrkadlové domáce doplnky tiež opúšťajú sféru obdivu, pretože zrkadlové obrazové rámy a tapety s lesklými odrazmi a vzormi sú prehnané, najmä ak ich je v interiéri príliš veľa. 

Posledným a najviac nenávideným lesklým prvkom je však podľa užívateľov podlaha. Obzvlášť lacná, lesklá podlaha.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:54