Ilustračné fotounsplash.com
StoryEditor

5 trikov, ako sa zbaviť stresu rýchlo a jednoducho!

31.01.2018, 10:58
Životný štýl
Výpoveď v práci, partnerova nevera alebo hádka s kamarátkou. Stresové situácie prichádzajú rýchlo a nečakane, avšak zbaviť sa ich už tak rýchlo nejde. Ako sa vtedy dostať do rovnováhy tak, aby ste sa nezrútila? Odbúrajte stres pomocou týchto trikov. Rýchlo a jednoducho!

Liečba hudbou

Je vedecký dokázané, že hudba ľuďom pomáha, nech sa dostanú do akejkoľvek situácie. Nemusíte hneď v strese púšťať Bethoweenove CD, avšak stačí si zapnúť obyčajné rádio a vnímať jeho tóny. Budete hneď kľudnejšia a nebudete počúvať svoje myšlienky.

Žuvanie proti stresu

Ak žuváte žuvačku, zvyšujete tým prietok krvi do mozgu, a to podľa vedcov odvádza pozornosť od rôznych stresov, ktorým ste vystavená. Takže jeden balíček noste v kabelke, nikdy neviete, kedy sa môže hodiť.

Utečte

Nič neprevetrá hlavu tak, ako pohyb. Ak stojíte pred stresovou situáciou, odporúčame vám svižnú rýchlu prechádzku. Ak vám to situácia dovolí, tak rovno beh. Utriedite si myšlienky, prevetrá sa vám hlava a vy môžete riešiť.

Vypíšte sa z toho

Nie je to najrýchlejšia metóda, ale ak máte pred sebou ťažké rozhodovanie, dajte svoje myšlienky na papier. Píšte a potom si svoje postrehy prečítajte. Donúti vás to sa na svoj problém pozrieť sa z iného pohľadu.

Upratovaním ku zdraviu

...minimálne k psychickému. Pretrieďte si skriňu, uložte si chladničku alebo umyte okná. Váš mozog sa zamestná manuálnou prácou a vy sa zo stresovej situácie dostanete do myšlienkovej relaxácie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 12:00