Ilustračné fotowww.pixabay.com
StoryEditor

Energia vložená do upratovania sa vám vráti: Presvedčíme vás o tom!

17.01.2018, 15:02
Životný štýl
Ak sa chcete vo svojom dome alebo byte cítiť príjemne, mali by ste v ňom mať len vecí plné energie. To sú tie, ktoré pravidelne používate, čo je z pravidla asi 40 percent všetkých predmetov, ktoré vlastníte. Čo s tými zvyšnými? S tými, ktoré by sa „mohli raz hodiť“? Tie treba ... vyhodiť. Doma sa vďaka tomu budete cítiť oveľa lepšie a pravidelné upratovanie bude omnoho jednoduchšie.

Ako na to?

# VYHADZOVANIE – Činnosť, ktorú väčšina z nás praktikuje, pretože nechceme žiť zavalení hromadou zbytočných vecí. Najdôležitejším pravidlom je, že ak niečo nepoužívate alebo nepotrebujete, tak to vyhoďte a nechajte si len veci, ktoré naozaj milujete.

# OD OBLEČENIA AŽ PO KNIHY – S vyhadzovaním je najlepšie začať od oblečena, pokračovať dekoratívnymi predmetmi, vecami v kuchyni atď. Ušetrené nebudú ani knihy! Kniha má pre nás energiu vtedy, keď ju kupujeme a chceme si ju prečítať. Plánujete sa niekedy k nej vrátiť? Ťažko! Za život sa vraciame zhruba k trom knihám, ktoré pravdepodobne potrebujeme k práci.

Extra tip

Pretriediť veci, vyhodiť nepotrebné a zaviesť do domácnosti poriadok možno sama nezvládnete. Je vhodné mať na blízku človeka, ktorý má nadhľad a odstup. Pomôže vám odpútať sa citovo od nezmyslov, ktoré máte doma len preto, že ste ich od niekoho dostala. Zistíte, že očista bytu bude aj reštart pre vás.

via GIPHY

Čo vám ušetrí čas aj robotu?

Aby vám upratovanie išlo od ruky, mali by ste dodržiavať pár základných pravidiel.

# ZHORA DOLE

Upratovanie každej miestnosti by malo začať odstraňovaním pavučín z kútov. Ďalej utrením obrazov na stenách, umytím okien a potom môžu prísť na rad ťažšie veci – skrine a podlahy.

# OD NAJČISTEJŠIEHO K NAJŠPINAVŠIEMU

Ako príklad si môžeme uviesť kuchyňu. Ako prvé umyjeme riady, utrieme dvierka od chladničky a skriniek, až potom sa pustíme do zvyšku.

# ESTETICKÝ DOJEM DOKÁŽE ZÁZRAKY

Usporiadanie skriniek je rovnako dôležité ako upratovanie povrchu. Pohľad na usporiadané veci vyvoláva pocit spokojnosti a komfortu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:50