Dano Dangl s manželkouPles v opere
StoryEditor

Ples v opere: Pozrite, ako sa zabávala slovenská smotánka

14.01.2018, 10:17
Životný štýl
​V historickej budove Slovenského národného divadla sa v sobotu večer zhŕkla slovenská smotánka. Po koberci defilovali známe tváre, celebrity, podnikatelia aj osobnosti z rôznych odvetví. Prilákal ich 18. ročník prestížneho Plesu v opere, ktorým sa už tradične otvára plesová sezóna.

Povestným úderom na gong Ples v opere symbolicky oficiálne otvorila podporovateľka jeho dobročinného zámeru Veronika Vadovičová, úspešná slovenská paraolympijská reprezentantka a trojnásobná zlatá olympijská víťazka v streľbe.

„Udrieť na gong na Plese v opere je veľmi významným spoločenským aktom a vždy túto úlohu dostali vzácne osobnosti. Až do samotného momentu vo mne vreli pocity vzrušenia a strachu, aby to dobre dopadlo a aby aj spoločnosť správne pochopila, prečo pre túto úlohu vybrali práve mňa. Cením si, že sa mi dostalo takejto pocty,“ vysvetľuje Veronika Vadovičová, ktorá sa tejto čestnej úlohy zhostila s rešpektom.

Tohtoročný Ples v opere si svojím programom uctil storočnicu vzniku Československa. Dosky Slovenského národného divadla preto pri tejto príležitosti patrili výhradne umelcom slovenskej a českej hudobnej scény. Vrcholom večera bolo  vystúpenie Karla Gotta.

Plesovú sezónu otvorilo 300 pozvaných hostí. Moderátorkou podujatia bola herečka Božidara Turzonovová.

Pozrite si galériu z plesu, ktorý má dobročinný rozmer. Prím totiž na ňom každoročne hrá aj charita.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:03