pexels.com
StoryEditor

Chyby, ktoré môžu spomaliť vaše CHUDNUTIE: Tomuto by ste sa mali vyhýbať!

15.10.2021, 18:00
Životný štýl
Najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťame a spomalujú nám výrazne chudnutie. Vyvarujte sa im!

HLADOVANIE

Ak chudneme, je nevyhnuté vytvoriť si kalorický deficit. Ideálna je vyváženosť, treba konzumovať menej kalórií a naopak, spaľovať viac kalórií počas športovej aktivity. Pokiaľ začneme jesť priveľmi málo, zníži sa nám metabolizmus a to má za následok spomalenie samotného chudnutia. Pri takomto vysokom kalorickom deficite môže nastať po diéte rýchly jojo efekt.

DEHYDRATÁCIA

Nie je všetko len o správnej a vyváženej strave. Dôležitý je aj dostatočný príjem vody, dehydratácia spôsobí, že budete mať častejšie hlad. Výskum dokonca ukázal, že pitie vody pred jedlom znižuje chuť do jedla. 

MÁLO BIELKOVÍN

Dostatočný príjem bielkovín je počas chudnutia veľmi dôležitý. Proteín zvyšuje pocit nasýtenia, bielkoviny sú zasa základom pri raste svalovej hmoty. Silnejšie svaly znamenajú viac sily a energie na cvičenie, čo znamená viac sily a energie na spaľovanie tuku. 

MÁLO SPÁNKU

Plnohodnotné fungovanie zahŕňa aj kvalitný spánok. Naše telo potrebuje čas na regeneráciu, spánok ovplyvňuje aj chudnutie a pri jeho nedostatku klesá hladina leptínu a naše telo produkuje viac grelínu. Výsledkom je, že sa následne cítime hladní. 

POZOR NA ALKOHOL

Jeden pohár piva, či vína vám neuškodí? Alkohol obsahuje množstvo kalórií, napríklad jedno veľké pivo má okolo 180 kalórií a pohár červeného vína takmer 150 kalórií. Dávajte si pozor na to, koľko alkoholu si doprajete napríklad počas piatkového večera. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:20