Instagram/deanastacia
StoryEditor

Krásky pózujú so zvieratami, ktoré boli zachránené pred svojimi majiteľmi

05.09.2017, 14:00
Životný štýl
Okrem modeliek sa v hlavnej úlohe provokatívnej kampani predstavili aj exotické zvieratá. Projekt americkej fotografky Natashi Wilsonovej chce upozorniť na ich nelegálny chov a čierny trh. Je venovaný jednému z útulkov pre divoké zvieratá.

Krissy, Cheshire alebo Bella Roo. To sú niektorí z hlavných aktérov neuveriteľne farebných fotografických sérií. Krissy je pavián, ktorý bol využívaný vo filmovom priemysle, bengálska mačka Cheshire -kvôli agresívnemu správaniu ju majitelia nezvládali a samička klokana Bella Roo bola odvezená od majiteľov, pretože nemali povolenie k chovu.

Ich domovom je útulok s názvom "Animal track", 
ktorý sa nachádza v Kalifornii. Tak isto ako ostatní obyvatelia tohto záchranného zariadenia nemôžu byť kvôli svojmu zdravotnému stavu vrátení späť do voľnej prírody. Väčšina zvierat z útulku najprv žila v domácnostiach ľudí, ktorí nemali povolenie k chovu alebo mali zvieratá ako domácich miláčikov a nedokázali sa o ne dobre postarať. Niektoré zvieratá zase boli zachránené z čierneho trhu. 

Fotografka Natasha Wilson sa rozhodla pomôcť útulku, aby sa dostal do povedomia verejnosti. Série fotiek, v ktorých sa modelky zvierat dotýkajú, či dokonca ich držia v náručí má názov" Kde je divočina"

Modelky na sebe majú elegantné šaty a výrazný make-up a sú obklopené bohatými zdobenými vankúšmi, kobercami, taburetkami a kabelkami. V pozadí majú plátno s divokou prírodou.

"Nikdy som sa nestretla s ľuďmi, ktorí by viac milovali zvieratá. Preto som im chcela pomôcť, ako sa len dá, "vyjadrila sa fotografka na svojom Facebooku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:38