pexels.com
StoryEditor

6 znakov ženy, ktorá vie, čo chce

01.09.2017, 15:00
Životný štýl
Áno, hovorí sa síce, že ženy nevedia, čo chcú, ale to je len akási obrana mužov, keď nám nevedia vyhovieť. Možno sme občas náročné, to je celé. To, čo chceme, vieme. A podľa toho žijeme.

Mark Twain povedal: „Ženy nevedia, čo chcú a nedajú pokoj, kým to nedostanú.“ V niečom mal možno tento nadaný spisovateľ pravdu. Raz sa nám páči to a potom zase tamto. Ale v živote vieme stáť na vlastných nohách a posúvať sa tam, kam presne chceme ísť. Nevadí, že občas narazíme na prekážku, s tým sa predsa ráta. Ale aby sme v tom mali jasno...Toto je 6 typických znakov ženy, ktorá vie, čo chce.

1. Žije s nejakým účelom
Jednoducho povedané, že jasne vidí zmysel svojho bytia. Žena, ktorá vie, čo chce, má zmysel pre smer. Žije svoj život s vlastnou víziou, cieľom a zámerom. Nezobudí sa každé ráno s tým, že vlastne ani nevie, prečo stáva, ona to totiž presne vie. Môže to byť rodina, práca, koníčky...Alebo všetky veci dokopy. Má vášeň pre niečo „svoje“. To, prečo sa oplatí žiť.

2. Vie, čo očakáva od muža
Nekompromisne. Nejde ani tak o základné osobnostné charakteristiky, či výzor podľa časopisu. Žena, ktorá vie, čo chce od muža, rozumie svojim emocionálnym potrebám. Potrebuje vedieť, ako jej partner zvládne riešenie problémov. Potrebuje človeka, ktorý bude trpezlivý a krehký alebo naopak, tvrdý a neoblomný. To, čo potrebuje k tomu, aby sa navzájom dopĺňali, pretože presne vie, aká je ona sama.

3. Má jasné životné zásady
Musí vedieť a stáť si za tým, čo si myslí o živote. Či už je to jeho politika, náboženstvo, jej všeobecné zmýšľanie, jej prístup k šťastiu alebo to, akým smerom pôjde na križovatke životných udalostí a rozhodnutí. Hľadá poznatky, záľuby a ľudí, ktorí ju posilňujú a naopak odháňa tých, ktorí jej berú energiu. Má svoj názor, ktorý nikto neovplyvní. Zmení ho potom, čo sama prežije niečo nové, nespolieha sa na reči ostatných.

4. Vie sama robiť veľké rozhodnutia
Jasne rozhodovať o svojom živote. Bydlisku, kúpe domu, kariére, vzdelaní, o manželstve či deťoch. Žena, ktorá vie, čo chce, robí jasné rozhodnutia o jej hlavných životných voľbách. Vie si spočítať, čo jej prinesú a aká dlhá bude jej cesta. Akonáhle sa pre niečo veľké rozhodne, stojí si za tým, zostáva zakorenená vo svojich presvedčeniach a istá vo svojich voľbách. Je sebavedomá a neoblomná, je to predsa jej život.

5. Vie sama robiť malé rozhodnutia
Pretože aj tie sú dôležité, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Žena, ktorá vie, čo chce, má vášne, záľuby a priority, ktoré jej umožňujú aktívne reagovať na požiadavky a ciele každodenného života. Rozhoduje o malých veciach, aby dokázala urobiť tie veľké. Môže robiť kompromisy, to áno. Ale aj ona chce vidieť film, ktorý ju zaujíma, alebo skúsiť dobrodružstvo, ktoré ju láka. Páčia sa jej určité veci, pretože má svoj vlastný vkus.

6. Rozumenie svojej zmyselnosti
Tej, ktorá je daná iba ženám. Krehkým a pritom tvrdým stvoreniam, ktoré na pleciach zvládnu uniesť viac, ako by si človek myslel. Práve preto má skutočnú dôveru v to, kým je a prezentuje sa ako silná bytosť. Vo vzťahu, v sexe, v živote. Zdravo sebavedomá žena, ktorá vie, čo je pre ňu to dobré a správne, to, čo potrebuje k svojej spokojnosti. Žena, ktorá vie využiť svoju ženskosť v celom rozsahu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 21:17