pexels.com
StoryEditor

Tieto veci by ste mali stihnúť ešte predtým, ako otehotniete

23.08.2017, 17:15
Životný štýl
Príchod bábätka je radostná a krásna udalosť. Nie je väčšieho šťastia v živote ženy, ako keď sa stane matkou. A aj keď by žiadna nemenila za nič na svete, ak sa to stane príliš skoro, veľa žien si podvedome neskôr „vyčíta“, že pár vecí pred jeho príchodom nestihlo. Ak máte partnera, vek, zázemie a viete si to už predstaviť, mali by ste sa zamyslieť aj nad tým, čo všetko to zmení...A ktoré veci by ste rozhodne mali v živote stihnúť ešte predtým, ako otehotniete.

Mať vlastné bývanie alebo aspoň svoj priestor
Nielen preto, že je dobré, ak sa predtým osamostatníte, viete navariť, oprať, ožehliť či upratať, ale aj to, že máte miesto, ktoré je iba vaše a môžete sa v ňom riadiť podľa svojich pravidiel. A teda vychovávať dieťa a žiť podľa seba. Ideálny by bol vlastný byt či dom, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Ak teda aj bývate u rodičov, či svokrovcov, pokúste sa aspoň vytvoriť si súkromný priestor, prerobiť si bývanie tak, aby ste boli čo najviac samostatná. Aby sa vám páčilo a cítili sa v ňom dobre, to je potom dôležité aj pre bábätko. Pomoc ale neodmietajte, určite sa vám zíde.

Cestovať a poznávať svet
Teda, ak ste na to nastavená, že chcete vidieť a zažiť kúsok sveta, určite si pocestujte ešte predtým, ako sa rozhodnete, že chcete otehotnieť. S bábätkom sa cestuje ťažko všeobecne a to ešte neviete, aké dieťa budete mať, ako bude na zmenu a rôzne podnety reagovať. Poznávačky nie sú tobôž vhodné, pretože bábätká majú svoj režim, ktorý by sa nemal narúšať. A ďalšia vec, veľa vecí by ste museli oželieť, pretože sama sa dostanete takmer všade, s bábätkom naopak na mnoho miest ísť nemôžete.

Učiť sa a vzdelávať
Jazyky, hra na klavír, kurzy varenia...Všetko, čo vás láka stihnite rozhodne ešte ako bezdetná. Keď budete mať bábo, všetko sa automaticky bude točiť len okolo rodiny, nebudete mať čas len tak (napr. po práci alebo cez víkend) vybehnúť na hodinu angličtiny. A popravde, možno na to nebudete mať ani silu, náladu, či chuť...Takže, ak ju máte teraz, smelo do toho!

Vedieť, čo chcete v živote vlastne robiť
A budovať si v tom kariéru, respektíve svoje miesto. Je jedno, čo rada robíte alebo o akú prácu ide, ak je to tá, v ktorej ste sa našli, baví vás a tiež vás aj uživí, skúste si v rámci nej urobiť čo najlepšie meno a vytvoriť nepriestrelnú pozíciu. Aby ste sa potom po materskej mali kam vrátiť a najmä, vrátiť sa s radosťou!

Zmieriť sa s tým, že už to nebude len o vás
Ak teraz riešite vo veľkom to, čo si oblečiete na párty, na ktorú v sobotu pôjdete, alebo čo hrajú v kine tento piatok, tak sa zmierte s tým, že nejaký ten čas takéto veci riešiť nebudete. Ani sa vám nepošťastí vždy si ísť kúpiť do obchodného centra najmodernejšiu „vychytávku“, nielen preto, že vám nebude mať kto postrážiť dieťa, ale nemusí vám to vyjsť finančne, alebo sa vám jednoducho nebude chcieť. Materstvo je o tom, že obrovský kúsok z vás dávate tomu malému človiečiku, ktorý sa stane vašou prioritou a celý váš svet sa bude automaticky krútiť najmä okolo neho. Takže často nebudete mať na starostlivosť o seba toľko času a ani nebudete môcť robiť všetko, čo robíte teraz. Kamarátky neuvidíte možno aj pár mesiacov a ak aj áno, tak väčšinou len u vás doma. To je dôležité si uvedomiť a psychicky sa na to pripraviť. Aj keď, učiť sa to nemusíte, samo sa to vo vás automaticky prebudí, pretože mamy to tak jednoducho majú...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:46