EVITOVKY
StoryEditor

Nová evitovka s názvom Komediantka je už v predpredaji: Príbeh odvážnej ženy si zamilujete okamžite

28.09.2021, 09:00
Životný štýl
Novinka Komediantka je v poradí treťou evitovkou od populárnej autorky evitoviek, spisovateľky Petry Hederovej.

Po štyroch mesiacoch vydáva Mafra Slovakia ďalšiu novú knihu z edície Evitovky.

Komediantka je treťou tohtoročnou evitovkou. Po knihe Nikdy nebudem piť slaný čaj od známej Moniky Macháčkovej a románe Len raz – mimoriadne úspešnej prvotiny od novej autorky Ivany Popluhárovej. Nová kniha je už aktuálne v predpredaji a okrem weboch kníhkupectiev ju viete nájsť na tomto odkaze, kde ju čitateľky majú možnosť získať exkluzívne - a to s podpisom autorky. Oficiálny dátum vydania je až 30.septembra 2021.

Román Komediantka bude – rovnako ako ostatné knihy z portfólia vydavateľstva – dostupný vo všetkých dobrých internetových a kamenných kníhkupectvách, vrátane sietí Panta Rhei a Martinus. V predaji je aj elektronická verzia.

Príbeh, ktorý si vás získa

Čo je hlavným motívom Komediantky od Petry Hederovej? Pandémia a tehotenstvo so ženatým mužom, ktorý sa k dieťaťu nemieni priznať. To všetko prinesie hlavnej hrdinke Agáte nové výzvy aj sklamania.

Agáta je celkom obyčajná žena, s ktorou sa osud nemazná. Jedného dňa zistí, že je tehotná so svojím prominentným milencom, ktorý o však dieťa nejaví záujem. Sám totiž deti má a k nim aj nič netušiacu manželku. Agáta sa teda rozhodne zostať slobodnou matkou.

Už počas tehotenstva v sebe odhalí skrytý talent zabávať ľudí. Začína sa kolotoč stand-up vystúpení, nakrúcania videí a nečakanej vlny popularity. Otvárajú sa jej celkom nové obzory, prichádzajú nevídané možnosti. Ale aj nástrahy a problémy...

Čo o svojom novom „počine“ hovorí samotná autorka Petra Hederová? „Už dávnejšie som mala v pláne napísať niečo o žene, ktorá sa venuje standupu. Fascinovalo ma to, pretože som sama uvažovala nad tým, či by som to dokázala. Zostala som len pri úvahách a povedala som si, že sa skúsim vžiť do tejto činnosti aspoň prostredníctvom knižky,“ hovorí pre evitovky.sk.

Autorka prezrádza, že hlavnou postavou je mladá žena s moderným zamestnaním, ktorá, ako to už v živote býva, nemá šťastie v láske. „Neberie sa však príliš vážne a dokáže si zo svojho stavu vystreliť. Podotýkam, že jej situácia nie je jednoduchá, pretože je tehotná s mužom, ktorý už rodinu má a ďalšie dieťa odmieta,“ dodáva Petra Hederová, autorka ďalších dvoch evitoviek Za každú cenu a Odomkni!

Príbeh Komediantky je podľa jej slov hybridom viacerých tém, ako to zvyčajne v jej knihách chodí. „Spomína sa v nej aj pandémia a karanténa, pretože sa rada venujem aktuálnym témam,“ dodáva autorka. Tretia tohtoročná evitovka je teda prvou, ktorá je zasadená do dnešného časopriestoru spojeného s pandémiou a neľahkými časmi.

V tejto súvislosti sa vynára otázka: ako Petra Hederová zvláda tieto časy? „Mňa osobne celá pandémia ako osobu našťastie veľmi nepoznačila, keďže pracujem z domu a som človek, ktorý sa rýchlo adaptuje na nové podmienky,“ hovorí.

Komediantka je v poradí 18. z edície evitoviek pod záštitou vydavateľského domu MAFRA Slovakia. Ten počas ostatných mesiacov na trh uviedol aj novú knihu z novej HN edície – Prezidenti rozdelenej Ameriky, výpravnú obrazovú knihu Čarovné Slovensko či novú knihu z Balans edície.

Petra Hederová (1980)

Petra málokedy píše sediac za stolom. Notebook si často berie do postele, alebo píše na gauči. Potrebuje pri tom ticho a čo najmenej rušivých faktorov. Spoločnosť jej v poslednom čase robí kocúr Cézar. Najväčší problém jej robí obsedieť na jednom mieste a nedať sa rozptýliť množstvom ďalších aktivít. Povaha extroverta sa dá občas ťažko skĺbiť s hĺbavou osamelou činnosťou, akou je písanie.

O vydavateľstve

MAFRA Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Je druhým najsilnejším vydavateľstvom na Slovensku, Vydáva viac ako 50 printových titulov, prevádzkuje vyše 14 webových portálov, internetovú televíziu či eventové oddelenie a call centrum a má aj knižnú divíziu, ktorú aktívne posilňuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:42