pixabay.com
StoryEditor

Život podľa menštruačného cyklu? Skúste, má to logiku!

03.07.2017, 13:15
Zdravie
Všetci vieme, že počas našich dní sa správame a cítime trochu ináč, ako bežne. Lenže náš cyklus má 28 dní! A každý týždeň sa nesie v inom duchu…

Niektorí odborníci tvrdia, že žena by mala žiť v súlade so svojim cyklom. Tak, ako sa meníme (asi najvýraznejšie) tesne pred menštruáciou (sme citlivé, plačlivé alebo zúrivé), každý z týždňov nášho cyklu je iný a ovplyvňuje nás iným smerom, pretože sa nám stále menia hladiny hormónov. Ak začneme my a aj náš partner, počúvať naše telo, môže sa nám žiť ľahšie.

1. až 7. deň cyklu: Silná žena

Tento týždeň je pre vás najlepší čo sa pracovných vecí týka, pretože ste v najväčšom nasadení a váš mozog je počas menštruácie pripravený chrliť nápady. Dobre sa vám ráno vstáva (pretože vďaka vyššej hladine melatonínu sa vám dobre spí) a dobre sa cítite, pretože sa pomaly odvodňujete a nie ste už taká nafúknutá, ako tesne pred, vďaka čomu sa cítite lepšie. Využite tento čas pokojne aj na návštevu fitka, lebo v týchto dňoch sa najlepšie buduje aj vaše svalstvo. Čo sa sexu týka, veľa žien má práve počas menštruácie najväčšiu chuť na sex, pravdepodobne je to tým, že nehrozí otehotnenie, takže sa strácajú zábrany. Počúvajte však svoje telo a ak máte silné bolesti, alebo jednoducho cítite, že potrebujete oddychovať, doprajte si relax.

8. až 15. deň cyklu: Na vrchole

Táto časť cyklu je pre každú ženu top topov. Po menštruácii ste oddýchnutá, odvodnená a najmä, vďaka sérotonínu a dopamínu máte dobrú náladu a kopec energie. Je to ako jar – vaše telo sa prebudilo a zbiera všetky sily na ovuláciu. Vaša tvár vďaka estrogénu vyzerá sviežo a mlado. Celkovo vyzeráte najviac žensky z celého mesiaca. Máte dobré vlasy, pleť, ste odvodnená a vyzeráte vyrovnane. Zároveň podvedome začínate využívať vaše ženské zbrane. Toto je skvelá kombinácia na nájdenie si známosti alebo na dobré rande (pozor však na vysokú pravdepodobnosť otehotnenia). Vedeli ste, že vďaka hormónom máte aj vyššie položený hlas? Príroda to tak zariadila na vábenie samečka, pretože máte ovuláciu a teda možnosť otehotnenia.

 16. až 22. deň cyklu: Chce to pokoj!

Telo sa chová tak, akoby sa v ňom zahniezďovalo vajíčko (aj keď to tak nie je, ale ono o tom ešte nevie), preto celé akoby zlenivie. Pravdepodobne sa vám nič nechce, ste doslova "k ničomu". Doprajte si viac odpočinku a robte veci, ktoré vám idú samé od seba. Asi máte aj väčšiu chuť jesť a maškrtiť, tak pozor, kilá sa na vás teraz lepia najviac. Čo sa intímností týka, potrebujete skôr objatie než divoký sex.

 

23. až 28. deň cyklu: Ste ako sopka

Ste nervózna, trochu aj agresívna, ako taký tiger v klietke. Náladu máte takú, že ju kazíte všetkým navôkol. Choďte si zacvičiť, zabehať a vytlčte zo seba tú energiu. Čo sa práce a vzťahov týka – ste veľmi rozcítená, čokoľvek vás rozplače, takže opatrne, ak máte partnera, mal by o tom vedieť a zbytočne vás nerozčuľovať. Máte aj oslabenú imunitu, dávajte si viac pozor na prechladnutie a infekcie. Tiež vaše nervy sú ako struna, nerobte teda žiadne zásadné rozhodnutia, pretože ich o pár dní pravdepodobne oľutujete. Ani váš výzor v tejto fáze nestojí za veľa – môžete byť vyhádzaná, mastná a celkovo ste zaliata vodou, takže sa príliš sexi necítite. Tieto dni treba jednoducho prežiť. Skúste sa zamerať na pohyb a upratovanie, tieto činnosti by vám mali ísť dobre.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:07