Pinterest/getlift
StoryEditor

Toto sú dôvody, prečo by sme si nemali toaletným papierom obkladať WC dosku!

29.06.2017, 17:00
Zdravie
Väčšina ľudí má problémy s verejnými toaletami, nie sú totižto najčistejšími miestami na zemi. Preto sa im vyhýbame, no niekedy nám nič iné nezostáva a jednoducho ich musíme použiť. Čomu by sme sa však mali vyhnúť?

Záchodovú misu pokryjeme toaletným papierom v domnení, že predídeme tomu, že si z verejných záchodov odnesieme aj nejakú baktériu. Znie to ako dobrý nápad, ale nie je to tak! Možno si myslíte, že toaleta je najšpinavšia časť kúpeľne. No, to teda nie je! WC sedadlá sú navrhnuté tak, aby zabránili baktériám, aby sa držali okolo seba. Skutočné baktérie sú už priamo na toaletnom papieri!

Keď totižto spláchnete bez poklopu, baktérie sa rozptýlia cez miestnosť na všetko vrátane toaletného papiera. Tieto baktérie sa dostanú na papier, ktorý čaká na ďalšie použitie. Elektrické sušičky sú tiež známe prenášaním veľkého množstva baktérií.

Najlepšie by bolo, aby ste si priniesli svoj vlastný toaletný papier alebo utierky z domu. To by výrazne znížilo zárodky a neboli by ste ďalšou obeťou baktérie!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:45