instagram/yourads.ph
StoryEditor

Šialený hit, ktorý funguje: chudnutie pomocou tehotenského hormónu HCG

29.06.2017, 14:27
Zdravie
Pomerne nová, tak trochu šialená diéta, pochádza z Ameriky a vyskúšali ju vraj hviezdy ako Britney Spears či Renée Zellweger. Fičia na nej však aj bežní ľudia. Princíp spočíva v užívaní hormónu HCG, ktorý sa vyplavuje tehotným ženám. Napriek tomu je táto diéta vhodná aj pre mužov. Dobrá haluz, že? Nie je to iba zvláštne, ale aj mierne nebezpečné, najmä, ak diétu nevykonávate pod lekárskym dohľadom. Dá sa však pri nej schudnúť bez problémov 15 kg za mesic alebo pol kila denne…

Ako to funguje?

Pri normálnom tehotenstve sa skôr priberá, ako je teda možné, že pri tejto diéte sa chudne? Úplne zjednodušene povedané – vaše telo si pri užívaní hormónu HCG (ľudský chorivový gonadotropín) začne myslieť, že je tehotné a sústreďuje sa na vyživovanie a priberanie fiktívneho plodu a nie vás. Výsledkom je prudké chudnutie, pretože okrem umelého podávania hormónu sa musí súčasne obmedziť kalorický príjem až o dve tretiny! Takže vaše telo okrem chudnutia z úpravy stravy ešte aj vyživuje domnelý plod, takže sa chudne oveľa rýchlejšie, ako keby ste si iba upravili kalorický príjem. Telo plod vyživuje predovšetkým z uloženého tuku. Hormón sa do tela dostáva buď injekčne alebo kvapkami pod jazyk a jeden cyklus trvá 26 dní, v ojedinelých prípadoch sa môže diéta zopakovať dva razy po sebe.

Je to bezpečné?

Znie to veľmi lákavo, treba však hovoriť aj o tienistých stránkach tejto diéty. Môžu sa totiž objaviť tie isté príznaky ako pri normálnom tehotenstve – nevoľnosti, zvracanie, nalievanie prsníkov (čo bude prekážať najmä mužom), opuch končatín. Ako dôsledok radikálnej úpravy energetického príjmu sa zas môžu objaviť depresie, vyčerpanosť, nespavosť, nervozita. Takže, ak sa pre túto diétu rozhodnete, pripravte sa na veľmi ťažký mesiac. Napriek týmto úskaliam diétu americkí lekári považujú za bezpečnú a odporúčajú ju. U nás sú lekári voči takýmto zásahom do hormonálneho systému tela viac opatrní a ak sa na diétu chcete dať, budete to musieť urobiť na vlastnú päsť. Na internete sú dostupné presné návody ako diétu správne robiť a aj jedálničky, pretože striktne si upraviť kalorický príjem dokáže málokto. Rovnako na internete sú dostupné hormonálne kvapky. Či však skutočne obsahujú to, čo majú, je už len na vlastné riziko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:14