pexels.com
StoryEditor

Kokosový olej na opaľovanie vhodný nie je! Budete prekvapení, ktorý olej má SPF ako kvalitný krém.

30.05.2017, 16:15
Zdravie
Vedeli ste, že všetky prírodné oleje obsahujú nejaký ochranný faktor? Záleží však na viacerých aspektoch – od konkrétnej rastliny až po kvalitu oleja. Prečítajte si týchto pár viet skôr, než sa nejakým natriete a vyberiete sa slniť.

Ak chcete byť bio aj čo sa ochrany pred slnkom týka, siahnite po prírodných olejoch. Každý totiž obsahuje nejaký faktor. V súčasnosti sa veľa píše o kokosovom oleji a pripisujú sa mu takmer zázračné účinky. Tým, že je z kokosových orechov, ktoré rastú v trópoch, v ľuďoch evokuje, že obsahuje najvyšší SPF! Je to však omyl a má len SPF okolo 2, takže sa mu radšej vyhnite a zvoľte radšej malinový. Presný faktor, aký olej má, však vždy závisí od jeho kvality a samotnej rastliny. Preto určite nešetrite a vyberte si renomovaného výrobcu.

Mrkvový olej- SPF 30 až 50

Okrem SPF má aj výborné antiseptické účinky a krásnu farbu.

 

Malinový olej – SPF 30 až 40

Obsahuje oxid titaničitý, ktorý je porovnateľný minerálnym filtrom. Ako jediný vás ochráni aj pred UVA a UVB, takže je na opaľovanie najvhodnejší!

 

Olej z pšeničných klíčkov – SPF cca 20

Vhodný najmä pre fototyp 2 – 3 a obsahuje veľa vitamínov, ktoré kožu vyživia.

 

Ostatné oleje, ako avokádový, jojobový, sójový či mandlový obsahujú SPF menej ako 10 a kokosový dokonca iba 2, takže od neho veľkú ochranu pred spálením naozaj nečakajte! Natrite sa s ním radšej po opaľovaní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:50