pexels.com
StoryEditor

Na chladné jesenné počasie budeme potrebovať vitamínové BOMBY. Ktoré to sú?

18.09.2021, 15:00
Zdravie
Prichádza chladné jesenné počasie, ktoré je sprevádzané rôznymi prechladnutiami. Posilnite svoj imunitný systém a siahnite po tomto.

BRUSINKY

Brusinky sú nesmierne liečivé pri prechladnutiach močového mechúra a močových ciest. Sú priam zabijakom tohto ochorenia a najmä pôsobia ako prevencia pred jeho vznikom. Brusinkové vitamíny by sme mali jesť pravidelne, najmä v takomto chladnom počasí. 

CESNAK

Cesnak funguje ako prírodné probiotikum. Má antibakteriálne účinky, potláča infekcie, znižuje horúčku. Prečisťuje horné dýchacie cesty, takže pri vykašliavaní mimoriadne pomáha, dokonca aj pri odhlieňovaní. Posilňuje celkovú rovnováhu tela a napomáha telu podporiť imunitu. 

MED

Medu sa nie na darmo hovorí tekuté zlato. Má antibakteriálne a antimikrobické účinky, je výborný na utíšenie kašľu, výrazne posilňuje imunitný systém, pomáha liečiť vírusové ochorenia a vďaka antioxidantom pôsobí preventívne proti rakovine. 

PROBIOTIKÁ

Probiotiká pomáhajú pri nadúvaní a tráviacich ťažkostiach, no majú aj ďalšie skvelé účinky pre naše telo. Probiotiká pomáhajú pri udržiavaní a obnove črevnej mikroflóry, podporujú aj vstrebávanie vitamínov a minerálov a tým pôsobia mimoriadne aj na imunitný systém.

VITAMÍN C

Starý známy vitamín c, ktorý je najideálnejší brať pravidelne a stále. Vitamín c prispieva k správnej činnosti imunitného systému a k ochrane buniek pred oxidačným stresom a voľnými radikálmi. 

VÝVAR

Slepačí vývar dodá vášmu telu potrebné tekutiny, má protizápalové živiny, ktoré potláčajú príznaky choroby. Okrem iného z vývaru načerpáte aj veľmi veľa vitamínov, aj podľa toho, ktorú zeleninu doň pridáte. Slepačí vývar je ideálne jedlo pri prechladnutiach. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:09