pixabay.com
StoryEditor

Nasušte si bylinky. S trávením a nachladnutím pomôžu aj psíkom

10.09.2016, 09:00
Zdravie
Správny výber byliniek dokáže s našim telom urobiť zázraky - zlepšiť zažívanie či upraviť mnoho ďalších telesných neduhov. Bylinky sú okrem ľudského organizmu prospešné aj pre psíkov. Pomáhajú upravovať citlivé zažívanie, zlepšovať povrchové zranenia a prospievajú k celkovému zdraviu.

Bazalka a oregano na trávenie 
Ak vášho psíka trápi často zlá imunita alebo žalúdočné problémy, je nutné začať starostlivo dbať o jeho stravu. Dôležité je vyberať krmivo pre citlivé psy a potravu spestrovať vhodnými bylinkami, ktorými psíkovi posypete potravu. Ideálna je bazalka, tá je vhodná napríklad pri kašli. Šípky zase obsahujú veľa vitamínu A a C. Ak má psík črevné ťažkosti, potom mu dajte do potravy trochu oregana, píšu lidovky.cz.

Pre psíka je veľmi nebezpečná tzv. torzia žalúdka (preplnenie potravou, plynmi). Vtedy je potrebný odpočinok a preventívne mu môžete dať pred a po jedle fenikel. Pozor, ten ale nedávajte fenkám v gravidite.

Prechladnutý psík
"Počas choroby je dobré psíkom podávať viac vitamínu C a podporiť tak ich imunitu. Vyrábajú sa aj špeciálne sirupy určené pre psov s prechladnutím. Vhodný je napríklad skorocelový alebo echinaceový sirup. Pri nachladnutí je vynikajúci tiež harmanček. Ak má napríklad psík nádchu, dajte mu do pelechu pár kvapiek kamilkovej tinktúry, "hovorí Martin Pučálka, odborník na výživu psov. Bylinky si je najlepšie nasušiť doma. Sú tak najkvalitnejšie. Ak nemáte vlastnú záhradku, tak ich môžete zakúpiť v špecializovaných obchodoch. Vyhnite sa kupovanému koreniu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:49