StoryEditor

Nájdite pre seba to najlepšie cvičenie podľa znamenia zverokruhu

19.01.2016, 04:00
Zdravie
Hviezdy vám napovedia, akému športu by ste sa mali venovať.

Začiatok nového roku je ideálnym obdobím na celkovú zmenu životného štýlu. Skoncujte konečne s nezdravým stravovaním a venujte sa športu, vďaka ktorému budete bližšie k svojmu cieľu – k štíhlej a vypracovanej postave. Astrologička a numerologička Sharina Starová vám to trošku uľahčí. Prezradila, aký šport sa najviac k vám hodí podľa znamenia zverokruhu, ako píše fitnessmagazine.com.

Baran


Osobnosť: Ste odvážne, tvrdohlavé, máte radi dobrodružstvo a zbožňujete súťaže, v ktorých beriete len prvé miesto.

Vyskúšajte: Spinning

Hoci je tu obdobie, kedy nie sú väčšinu športových aktivít je lepšie vykonávať vnútri, svoje telo môžete  na outdoorovú záťaž pomaly pripraviť indoorovo v prostredí fitnesscentra. Pohyb na dvoch kolesách vám bude istotne blízky - rozhýbe vás spinning. Cyklistika v interiéri nie je ničím novým. Zdolajte dlhé kilometre spolu s ostatnými prostredníctvom odbornej vedenej lekcie. Dynamická hudba, kolektívna snaha a pokyny inštruktora vás dovedú k vysokým výkonom. Telo tak ľahko dostanete do formy, spálite kalórie a vybudujete si svalovú hmotu. Vďaka spinningu môžete bicyklovať i napriek skutočnosti, že nevlastníte kvalitný bike. Smelo do toho.

Býk


Osobnosť:  Prirodzené, inštinktívne a späté s prírodou. Také ste vy v znamení býka. Na rozdiel od iných máte veľkú silu, nechýba vám vytrvalosť, horlivosť, trpezlivosť, sebaistota a vyrovnanosť.

Vyskúšajte: cvičenie Bootcamp

Keďže máte radi prírodu, bude pre vás priam ideálne cvičenie s názvom Bootcamp. Ide o unikátne cvičenie zamerané na rapídne spaľovanie tuku, formovanie postavy, rozvoj sily, posilňovanie svalov, kostí a kĺbov. Kombinuje posilňovanie s kardio cvičením. Intenzívny kruhový skupinový tréning vychádza z vojenského konceptu. Najviac sa hodí do exteriéru, keďže možno využiť prekážkové dráhy ako výber do kopca, po schodoch, preliezanie, atď. Jednotlivé cviky sa striedajú po tridsiatich sekundách. Taktiež je výnimočné v tom, že pri ňom vládne tímový duch a vzájomná spolupráca. Spoznáte nových ľudí s podobným elánom pre aktívny život. Trénujete pod dohľadom skúsených trénerov, pričom dávate zo seba maximum. Jediné, čo potrebujete k tomuto funkčnému tréningu je čerstvý vzduch a elán.

Blíženci


Osobnosť: Pristihnete sa často pritom, ako neustále nad niečím rozmýšľate? To ste jednoducho vy, patrí to k vám. Ste veľmi intelektuálne založené a podobné potrebujete, aby bolo cvičenie, ktorému sa máte dlhodobo venovať.

Vyskúšajte: Pilates

"Neexistuje veľa cvičebných metód, než je pilates, ktoré budujú pevnosť a pružnosť tela zároveň," upozorňuje koordinátor pilates David Barton. Pri cvičení človek zapája svaly celého tela a svoju myseľ. Zameriava sa na kvalitné prevedenie každého cviku, nezáleží na počte opakovaní. Výsledkom je krásna spevnená postava a krásne držanie tela.

Rak


Osobnosť: Rak je veľmi citlivý, veľa času trávi s rodinou, hlavne v kuchyni. Potrpí si na dobré jedlo. Vyniká múdrosťou, obetavosťou, je prispôsobivý a starostlivý.

Vyskúšajte: Joga, Surfet Fitness

Joga znamená väčšiu flexibilitu, krásu a posilnené fyzické i psychické zdravie. Ak ste jej doteraz neprapdli, určite vás zaujme Surfet Fitness, čo je cvičenie, ktorým môžete nahradiť jogu. Ide o metódu inšpirovanú surfovaním, je kombináciou pohybov ako na surfovacej doske a tradičného kondičného cvičenia za účelom každodenného cvičenia na spaľovanie tukov a posilnenie hlbkého stabilizačného systému svalstva. Mnohých si získa vďaka cvičebnej pomôcke v tvare surfovacej dosky, príjemnej hudby pripomínajúcej pohodu na pláži a zábave. Zameriava sa na stred tela, zapojujete pri nej hlboké brušné svalstvo a svaly pozdĺž chrbta.

Lev


Osobnosť: Lev je rodený zabávač. Miluje kreativitu vo všetkom a je rád, ak má svoje publikum. Ak je stredobodom pozornosti, cíti sa ako ryba vo vode.

Vyskúšajte: Hodiny tanca alebo Zumba

Vyskúšajte tanečné štúdio, kde sa budete vlniť v rytmoch dynamických hudobných skladieb. Spojenie choreografie, ktorá zahŕňa tanečné pohyby a aerobicu - skvelým kardio cvičením, vás určite dostane. Ani nebudete vedieť ako, ale ešte si aj pritom zaspievate. Podobná je Zumba, kde vás vedú skúsení inštruktori a vy si užívate hity v podobe latinsko-amerických pesničiek.

Panna


Osobnosť: Trochu flegmatická a egoistická, no na druhej strane láskavá, zdvorilá, bystrá a pracovitá. Panna má rada, keď má všetko svoj poriadok.

Vyskúšajte:  Cviky na telesné jadro

Telesné jadro je stredná časť tela bez rúk a nôh. Dobre vám padne vhod posilňovanie vnútorného svalstva, ktoré chráni orgány v brušnej dutine a oblasť panvy a bedier.

Váhy


Osobnosť: Vyrovnaný človek milujúci život. Váhy sú charakteristické veľkorysosťou, ochotou, úprimnosťou, vytrvalosťou a otvorenosťou.

Vyskúšajte: cvičenie Pure Barre

Mix cvikov z baletu, kalanetiky, pilatesu a bodyworku. Také je Pure Barre, ktoré sa postará o vytvarovanie paží, spevnenie brucha, zoštíhlenie stehien a spevnenie zadku. Zameriava sa na problémové ženské zóny na tele. Nielenže pri tom spálite kalórie, ale zostavy vás nebudú nudiť. Cvičí sa na podložkách a pri baletnom madle v rytme hudby.

Škorpión


Osobnosť: Všetko si vie dobre zorganizovať v práci i doma, hoci často dáva prednosť kariére. Sú mimoriadne dynamickí, vášniví a energickí. Ich túžba stať sa dôležitým je často väčšia než čokoľvek iné.  Striedajú sa u nich emocionálne výbuchy s obdobiami depresií, hnevu a žiarlivosti.

Vyskúšajte: Vodné cvičenie

Akékoľvek cvičenie vo vode je pre vás to pravé orechové. Nič sa mu nevyrovná a to hneď z viacerých dôvodov. Výhodou je nevšednosť, zábavnosť a hlavne, je šetrné k vašim kĺbom. Takže sa mu nemusia vyhýbať ani ľudia s postihnutím pohybového aparátu. Pri tomto type cvičenia je štyrikrát väčšia redukcia hmotnosti než na suchu. Či už sa rozhodnete pre Aqua Aerobic či Aqua Zumbu, každé cvičenie vo vode splní svoj účel: poskytne zábavu a zároveň efektívne precvičenie všetkých svalových skupín.

Strelec


Osobnosť: Strelci sú najlepší športovci zo všetkých znamení. Vynikajú vytrvalosťou a silou. Rodení dobrodruhovia, ktorí sú čestní, štedrí, veselí, starostliví a vášniví.

Vyskúšajte: Kruhový tréning

Ide o jednu z najefektívnejších metód ako zvýšiť silu, vybudovať si pevnú postavu. Jednou z jeho najväčších výhod je veľká úspora času. Predstavuje vysoko koncentrovaný spôsob cvičenia. Behom pol hodiny efektívne precvičíte celé telo. Striedajú sa jednotlivé cviky na posilňovanie problémových partií s kardiom. Dôležité je prechádzať od jedného cviku k druhému veľmi rýchlo. Odmenou bude nárast sily, pevná postava a zvýšená aeróbna výkonnosť.

Kozorožec


Osobnosť: Zbožňujú cvičenie, ktoré si vyžadujú vytrvalosť, trpezlivosť a presnosť.

Vyskúšajte: Crossfit

Kozorožci sa potešia silovým a kondičným programom, ktorý zvýši ich silu a tiež vytrvalosť. Pri Crossfite trénujete na svojich slabých stránkach s využitím funkčných pohybov kombinovaných do vysokej intenzity. Zapájajú sa pritom všetky svaly celého tela, nie len jedna časť. Šport je vhodný pre tých, ktorí chcú schudnúť, zvýšiť funkčnú silu a byť zdatní.

Vodnár


Osobnosť: Nedá dopustiť na svojich priateľov. Preto miluje zábavné cvičenia, kde nie je sám, ale obklopený skupinkou ďalších nadšencov. Jedinci narodení v tomto znamení ú často nepredvídateľní a nekonvenční. Môžu mať neobvyklý zmysel pre humor. Väčšinou sú veľmi rozumní, šarmantní a zdvorilí.

Vyskúšajte: Kolektívny šport

Hodia sa mu hry, pri ktorých sa zabaví, ale zároveň si zašportuje. Futbal, volejbal či basketbal sú pohybmi, ktorým sa najradšej venuje.

Ryby


Osobnosť: Sú nepochybne najtvorivejším znamením zo všetkých, sú hlboko citliví a emocionálne založení. Nechcú na seba pútať pozornosť, sú hanbliví a príliš skromní. Diplomacia a ohľaduplnosť voči pocitom iných ľudí – takými vlastnosťami oplývajú ryby.

Vyskúšajte: Bicyklovanie vo vode

"Jazda na bicykli vo vode je jedinečné detoxikačné cvičenie. Stimuluje celý lymfatický systém a tak ponúka prirodzenú detoxikačnú masáž, zatiaľ čo vy šlapete do pedálov," hovorí Esther Gauthier, zakladateľka AQUA Studio v New Yorku. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:19