pexels.com
StoryEditor

Tieto potraviny vás ráno nabudia rovnako efektívne, ako káva: Vyskúšajte ich!

14.07.2021, 10:00
Zdravie
Potraviny, ktoré vás ráno nabudia lepšie ako káva. Vyskúšajte ich a prekvapí vás to!

ČOKOLÁDA

Čokoláda a kakao vám dodajú správne množstvo cukru. Kakao totižto obsahuje prirodzený kofeín a pomáha udržiavať telu primerané množstvo cukru v krvi. Pokiaľ si spravíte kakao klasicky s mliekom, má to ešte lepší efekt. Keď sa spojí kakao s vápnikom z mlieka, udržuje primeranú hladinu cukru v krvi oveľa dlhšie. 

GRAPEFRUIT

Vôňa citrusov prirodzene pomáha cítiť sa energickejšie a nabudenejšie. Vitamín C výborne posilňuje imunitu, preto ráno siahajte ideálne po citrusovom ovocí. 

JABLKÁ

Jablká dokážu pomôcť pri únave a ospalosti. Dostatočné množstvo prírodného cukru vás dokáže oveľa lepšie nabudiť ako káva. 

MED

Zdravší ako umelé sladidlá. Obsahuje prírodné cukry, ktoré vám pomôžu cítiť sa čulejšie. Spravte si ráno váš obľúbený čaj a pridajte do neho pár lyžičiek medu.

 OVOS

Ideálne množstvo sacharidov v dopoludnajších hodinách je veľmi prospešné pre vaše telo. Komplexné sacharidy sú skvelou voľbou, zasýtia vás na dlhú dobu a pomôžu naštartovať váš metabolizmus. 

ŠKORICA

Skvelo rozbiehajú metabolizmus a spúšťajú v tele hormóny, ktoré vás okamžite prebudia. Vyskúšajte si postrúhané jablká posypať škoricou, je to jednoduché, rýchle a hlavne perfektné jedlo na raňajky. 

VAJÍČKA

Proteín je rovnako prospešný ako aj na svaly, tak aj na mozog. Vedeli ste to? Vajíčka sú plné živín, ako sú bielkoviny, tuky, omega 3 mastné kyseliny, ktoré nabijú vaše telo silnou energiou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:49