dreamstime
StoryEditor

Doprajte si denne aspoň jednu šálku kávy. Takéto benefity má pre vaše zdravie

12.07.2021, 07:00
Zdravie
Pokiaľ pijete kávu každý deň, vaše telo sa vám poďakuje. Tento lahodný nápoj je vynikajúcim prírodným liekom a má množstvo zdravotných výhod. Tu je niekoľko z nich:

Pomáha pri spaľovaní tukov 

Pokiaľ chudnete, nebojte sa vypiť denne aj dve-tri šálky tohto lahodného nápoja. Nie nadarmo sa kofeín nachádza takmer v každom doplnku na chudnutie. Je to totiž jedna z mála prírodných látok, ktorá pomáha pri spaľovaní tukov. Rôzne štúdie naznačujú, že kofeín vám pomôže spáliť až o desať až tridsať percent viac tuku. Okrem toho vám pomáha naštartovať metabolizmus, čiže podporí spaľovanie tukov. 

Zlepšuje fyzický výkon

Kofeín zvyšuje hladinu adrenalínu v krvi, takže vaše telo pripraví na intenzívnu fyzickú námahu. Kofeín odbúrava telesný tuk, ktorý v tomto prípade slúži ako "palivo". Vzhľadom na tieto účinky nie je prekvapením, že kofeín môže zvýšiť fyzickú výkonnosť v priemere o jedenásť až dvanásť percent. Nezabúdajte teda na šálku silnej kávy asi pol hodinu predtým, ako sa poberiete do posilňovne. 

Znižuje riziko cukrovky

Vedeli ste, že cukrovka 2. typu je obrovský zdravotný problém, ktorý postihuje milióny ľudí po celom svete? Káva je však skvelým bojovníkom proti tomuto typu cukrovky. Štúdie naznačujú, že tí, ktorí si doprajú už dve šálky kávy denne, majú o 23 až 50 percent nižšie riziko vzniku tohto ochorenia. Jedna štúdia preukázala zníženie rizika vzniku cukrovky až na 67 percent. Oplatí sa ju piť, no nie?

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 17:18