dreamstime
StoryEditor

Mužom pomáha s prostatou, ženám vyrovnáva hladinu hormónov. Poznáte tento zázrak?

06.07.2021, 13:00
Zdravie
Prírodný liek, vďaka ktorému sa vyhnete tabletkám. Aj tak by sa dal nazvať koren Macy peruánskej, ktorá by vo vašej kuchyni nemala chýbať.

Ako už názov značí, maca peruánska pochádza z ďalekého Peru, kde sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach. Jej koreň, ktorý býva následne spracovaný na jemný prášok, sa považuje za liečivo už dlhé storočia. Niet sa čomu čudovať, tento prírodný zázrak ponúka skutočne hneď niekoľko výrazných pozitívnych účinkov, z ktorých naše telo ťaží. Aké sú to? 

Pomáha mužom 

... a nielen na problémy s prostatou, ale aj s plodnosťou či potenciou a zníženým libidom. Výskum z roku 2010 dokázal, že maca zlepšuje sexuálnu túžbu po pravidelnom používaní bez ohľadu na vek či fyzické predpoklady muža. Ich výkon je s neužívateľmi macy taktiež omnoho lepší a kvalitnejší. Nie nadarmo sa nazýva tiež prírodnou viagrou.

Maca nezaostáva ani čo sa týka riešenia otázky kvality a kvantity spermií. Mikro štúdie dokázali, že maca dokáže skutočne zvýšiť objem, počet a pohyblivosť spermií. Samozrejme je na to potrebný čas - minimálne 90 dní pravidelného užívania.

Dodáva energiu 

Ak trpíte chronickou únavou, maca by mala byť jednou z vašich prvých volieb. Už po niekoľkých dňoch si totiž dokáže poradiť s úbytkom energie a dodať vám ''druhý dych''. Maca je totiž výborným zdrojom minerálov. Obsahuje napríklad vápnik, železo, horčík, zinok, draslík, mangán, meď, fosfor i selén a skúpa nie je ani na vitamíny. Dodáte si ňou tak dôležitú dávku potrebných látok.

Vyrovnaná hladina hormónov

Ženy v menopauze, ale aj tie, ktorým sa hladina hormónov pohybuje ako na hojdačke, sú práve vďaka účinkom macy často zachránené. Jednoduchý odvar z prášku alebo pravidelná kapsulová forma totiž dokáže hladinu hormónov upokojiť a potlačiť tak všetky negatívne príznaky, ktoré nerovnováhu v tele spôsobujú. 

Ďalšie pozitívne účinky macy peruánskej: 

  • zlepšuje schopnosť pamätať si veci a učiť sa
  • pomáha telu pri regenerácii (odporúča sa preto športovcom)
  • pomáha udržiavať duševnú pohodu
  • podporuje libido a erekciu
  • pomáha pri menštruačnom cykle
  • pomáha pri odbúravaní tukov a cholesterolu

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 09:50