Nechcete pribrať na dovolenke? Zvoľte vhodnejšie alternatívy kalorického jedla (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Chcete byť fit aj na dovolenke? Riaďte sa týmito tipmi a NEPRIBERIETE ani gram

05.07.2021, 14:00
Zdravie
Chcete dodržiavať zdravý životný štýl, no bojíte sa, že na dovolenke porušíte svoje pravidlá? Prinášame vám zopár tipov, ako sa tomu vyhnúť.

Nezabúdajte na výživné raňajky

Nenadarmo sa hovorí, že raňajky sú základom dňa. Snažte sa ich jesť každý deň a pokiaľ máte na dovolenke švédske stoly, skúste si vybrať rôzne zdravé potraviny. Jogurt s ovocím, ovsené vločky sladené medom alebo miešané vajíčka nie sú až takou hrozbou ako rôzne sladké šišky či plnené croissanty. 

Pravidelne cvičte aspoň niekoľko minút

Pohyb je zárukou, že nepriberiete. Ak ste si aj dopriali nejakú sladkú maškrtu, nemusíte sa hneď obviňovať. Základom je pravidelne sa hýbať, no nemáme na mysli dvojhodinový beh. Skúste veľa plávať, zacvičte si aerobic alebo sa vyberte na dlhšiu prechádzku po meste. 

Neprejedajte sa

Menšie porcie sú kľúčom k úspechu. Aj keď máte all inclusive, nemusíte okamžite jesť všetko, čo vám príde pod ruku. Skúste si na tanier nabrať o polovicu menej a verte nám, že aj takáto menšia porcia zasýti váš žalúdok. 

Môžete jesť čokoľvek, no s mierou (ilu) Môžete jesť čokoľvek, no s mierou (ilu) unsplash.com

Namiesto sladkostí ovocie

Ak máte sladký jazýček a po výdatnom obede chuť na dezert, skúste siahnuť po tej menej kalorickej verzii. Vhodnou voľbou sú najmä sorbety, ktoré vás navyše v obrovských horúčavách osviežia, alebo aj ovocie. To vás navyše zasýti a a nebudete pociťovať žiadne výčitky svedomia.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 09:41