profimedia
StoryEditor

Koniec kilám navyše! Naštartujte svoj metabolizmus, akoby ste mali opäť DVADSAŤ

28.06.2021, 18:30
Zdravie
Jesť a nepribrať? To znie ako sen nejednej z nás. A zatiaľ čo je niekoľko šťastných žien, ktoré sa môžu týmto darom pochváliť, väčšina z nás potrebuje dopomôcť. Tak šup na to.

Začnite cvičiť 

Vraví sa, že pohyb je alfou a omegou všetkého. Niečo na tom bude, nakoľko sa na fakte, že metabolizmus sa dá malou mierou opraviť najmä pri pravidelnej aktivite, zhodujú poprední svetoví odborníci. Svaly totiž podľa prieskumov dokážu spáliť viac kalórii než tukové zásoby - a to dokonca aj vtedy, keď máte po tréningu. Nadmerná spotreba kyslíka, ktorá sa pri cvičení objavuje, skutočne zrýchli metabolizmus.

Doplňte bielkoviny 

Vedeli ste, že bielkoviny majú vyšší termický efekt než také sacharidy alebo tuky? Znamená to, že ich pravidelnou konzumáciou dokážete skutočne spáliť viac kalórii. Podľa posledných štúdii by mal 30% príjem denný kalórii pozostávať najmä z proteínov - teda v prípade, že chcete podporiť metabolizmus a spaľovanie. A po tom predsa túžime.

Vitamíny

Samozrejme nielen proteíny, ale aj pestrá strava bohatá na všetky dôležité vitamíny, dokáže zázraky. Dávať dôraz by ste mali dávať aj na minerály a vitamíny, ktoré v metabolizme zohrávajú dôležitú rolu. Doplňte si vitamíny skupiny B, horčík, ale aj železo či vápnik. Bez tejto kombinácie sa môžete snažiť ako chcete, no s vašim organizmom nepohnete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:45