dreamstime
StoryEditor

Žena vylúčila z jedálnička cukor na jeden týždeň. Výsledky vás dostanú!

24.06.2021, 14:30
Zdravie
Rozhodla sa urobiť radikálny krok a pustila sa do 7-dňového experimentu, v ktorom vynechala konzumáciu cukru. Ako to dopadlo?

Dlhé tisícročia sme sa bez neho zaobišli. Dnes si však svoj život bez cukru nedokážeme predstaviť. Skôr ako sa zahryznete do milovanej šišky bohato posypanej bielym práškovým cukrom, mali by ste vedieť, čo posielate svojmu telu. Žiadne vitamíny, minerály, živiny. Len prázdne kalórie. Navyše, zvyšujete tým riziko obezity, cukrovky a iných ochorení.

To si uvedomovala aj redaktorka ženského internetového magazínu marieclaire.com Lauren Blum, ktorá bola na sladkostiach závislá. Každý deň si dopriala sladký dezert či pokrm s vysokým obsahom cukru. Láska k tomuto bielemu jedu sa bohužiaľ premietla i na jej tvári. Tmavé škvrny, vyrážky, začervenanie a lesk "zdobili" jej pokožku a ona nie a nie sa ich zbaviť.

Tak sa rozhodla zájsť za odborníkom. Dermatológ Dr. Carl Thornfeldt, ktorý skúma ľudskú kožu už 30 rokov, tvrdí, že príjem cukru sa hneď odrazí na pokožke. Aktivuje zápal a viaže sa na kolagén. Príliš veľa bieleho, rafinovaného cukru nakoniec môže spôsobiť dlhodobé poškodenie pokožky kvôli chronickému zápalu. American Heart Association odporúča, aby ženy konzumovali maximálne 6 lyžičiek cukru denne, čo zodpovedá zhruba 100 kalóriám.

Ako to presne vyzeralo, sa dozviete na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 16:26