pexels.com
StoryEditor

Cítite sa ako nafúknutý balón? TIETO bylinky vám pomôžu odvodniť sa a očistiť vaše telo

24.06.2021, 10:00
Zdravie
Aké bylinky pomôžu na odvodnenie a očistenie tela?

Počas horúcich dní zvykneme zadržiavať v tele vodu, čo spôsobuje, že sa cítime nafúknuto a napuchnuto. Ako dostať z tela von prebytočnú vodu, ktoré naše telo zadržiava? Bylinky sú prírodným zázrakom a neraz pomohli pri liečbe rôznych ochorení. Pokiaľ sa chcete účinne odvodniť a očistiť, vyskúšajte práve tieto. Je to skvelý detox pre telo!

KÔPOR

Kôpor sa používa nielen ako korenie, ale aj ako liečivá bylinka. Vysokým obsahom účinných látok s pozitívnym vplyvom na celkové zdravie človeka sa radí ku skvelým bylinkám na odvodňovanie a detoxikovanie. Prečisťuje krv, napomáha k správnemu fungovaniu tráviaceho traktu a pohybu čriev. Kôprový čaj zo semien si pripravte každé ráno na lačno a pite denne po dobu jedného týždňa.

PRASLIČKA ROĽNÁ

Praslička roľná podporuje zdravie močovej sústavy a má priaznivé odvodňovacie účinky. Napomáha telu detoxikovať sa tým, že zvýšene vylučuje moč. Čaj z prasličky by ste mali piť 2x denne počas 5 dní. 

TÚŽOBNÍK BRESTOVÝ

Túžobník Brestový odstraňuje prebytočnú vodu v lete, ktorú zadržiavame najmä v letnom období. Vylučuje nežiadúcu soľ z tela, odstraňuje opuchy, pôsobí protizápalovo a v neposlednom rade skvelo prečisťuje krv. Pripravte si z tejto bylinky čaj a pite na lačno, počas dňa a pred spánkom po dobu 5 dní. 

ŽIHĽAVA

Žihľava sa používala od nepamäti na podporu odvodnenia sa prirodzeným spôsobom. Okrem iného má antiseptické účinky, podporuje a prečisťuje trávenie, odstraňuje plynatosť a upravuje pravidelnú stolicu. Ideálne je si spraviť trojtýždňovú detoxikačnú kúru, počas ktorej budete piť každý deň 1l žihľavového čaju. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 05:54