pexels.com
StoryEditor

Nepodceňujte to! Ako sa správne hydratovať počas horúcich dní?

20.06.2021, 10:00
Zdravie
Ako dodržiavať správny pitný režim počas horúcich dní a ako sa správne hydratovať?

Posledné dni nás sprevádzajú extrémne horúčavy a preto treba poctivo dodžiavať pitný režim. 

Ako dodržiavať správny pitný režim?

Správne množstvo tekutín sa dá odhadnúť aj podľa farby moču. Čím priehľadnejší, tým lepšie. Znamená to, že ste správne hydratovaná. Ak je moč príliš tmavý, signalizuje to, že máte v tele nedostatok tekutín. 

Kofeín má silné odvodňovacie účinky, pokiaľ milujete kávu a neviete si bez nej predstaviť deň, mali by ste na jeden šálok kávy pridať ďalšie dva poháre vody. 

Tekutiny by ste mali piť priebežne, pokiaľ celý deň nepijete a spomeniete si na to až poobede, či až večer a nárazovo vypijete veľa vody, môže to škodiť obličkám. 

Ako sa správne hydratovať?

Najideálnejší a najdostupnejší zdroj tekutín je čistá voda. Mala by mať vždy prevahu, čo sa týka prijatých tekutín. Ideálne, ak začnete svoj deň pohárom citrónovej vody.

Druhou vhodnou alternatívou sú ovocné a zeleninové šťavy. Je veľmi dôležité zaradiť do svojho jedálnička ovocie a zeleninu a v tekutej podobe je to skvelý spôsob, ako ostať hydratovaná a ako si doplniť potrebné vitamíny. 

Treťou alternatívou sú čaje. Dajú sa pripraviť na dva spôsoby, klasický teplý čaj, no počas letných dní preferujeme najmä ľadový čaj. Ľadový čaj si pripravíte v pohodlí domova jednoducho, stačí, ak si zalejete svoj obľúbený čaj, ktorý necháte vychladiť, následne pridáte ľad a máte hotovo!

Malý tip!

Kúpte si veľkú fľašu na vodu! Pokiaľ ste ten typ, že vás napadne napiť sa vody až vtedy, keď cítite smäd, toto bude pre vás skvelý pomocník. Pokiaľ ju budete mať vždy so sebou a hlavne pred sebou, nezabudnete na to!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 15:11