dreamstime
StoryEditor

Schudnite rýchlo a najmä efektívne. TOTO sú zásady zdravého zbavenia sa nadbytočných kíl!

19.04.2021, 17:00
Zdravie
Vždy je lepšie zhadzovať kilá pomalšie, ale keď náhodou čakať nemôžete, napríklad kvôli blížiacej sa dovolenke alebo svadbe, tak sa držte týchto rád.

1. Pite veľa vody
Je známe, že hlad je preoblečený smäd, takže zvýšte príjem tekutín. Nemusíte piť len čistú vodu, ale aj zeleninovo-ovocné šťavy. Jeden deň v týždni si dajte iba takýto „tekutý“.

2. Nehladujte
Každé dve hodiny niečo zjedzte, ale niečo maličké. Napríklad polovicu jablka, 2 – 3 oriešky, prípadne čerstvú uhorku alebo paradajku.

3. Cvičte
Aspoň 20 minút denne, ideálne vždy v pravidelnom čase, si zabehajte, prípadne sa choďte bicyklovať, skrátka, dajte si cielený tréning zameraný na spaľovanie tukov. Po ňom vypite pohár nesladeného mlieka – môže byť aj rastlinné.

4. Nešetrite zeleninou
Ku každému hlavnému jedlu si dajte kopu zeleniny. Večer však už nejedzte paradajky. Hoci sú zdravé, v prípade rýchleho chudnutia je dobré dopriať si ich najneskôr do sedemnástej hodiny. Ale keď ich máte radi, zasa sa svet nezrúti, keď si jednu pridáte do šalátu.

5. Sladkosti neexistujú!
Zabudnite na všetko sladké, čokoládu, nanuky, zmrzlinu, pizzu, vyprážaný syr, kebab atď. Ani len hlt vám nemôže prejsť hrdlom, ak chcete schudnúť bleskurýchlo.

6. Pivečko až potom…
Až keď bude po „svadbe“ či inej udalosti, kvôli ktorej potrebujete rýchlo zhodiť, si môžete dopriať pivko, vínko… No ak si budete chcieť zoštíhlenú figúru udržať, alkoholu, pivu, ale hlavne sladeným malinovkám a drinkom sa musíte vyhnúť.

7. Spite
Pri návale práce je to ťažké, keďže treba chodiť do práce, starať sa o domácnosť, deti… Ale kto viac spí, rýchlejšie a ľahšie chudne. Vystresovaný a nevyspatý človek chudnutie akurát tak rýchlo vzdá. Snažte sa vymyslieť si nejaký systém, vďaka ktorému budete môcť spať minimálne sedem hodín

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 12:06