shutterstock.com
StoryEditor

Ilona vylúčila zo svojho jedálnička JEDNU vec a podarilo sa jej konečne schudnúť

11.04.2021, 11:00
Zdravie
Ako sa jej podarilo zvíťaziť nad kilami navyše?

„Bola som zo seba veľmi nešťastná. No ako slobodná matka som nemala čas starať sa o seba tak, ako keď som bola bez dieťaťa. A tak som si musela počkať na to, kým Nelka vyrastie,“ vraví Ilona

A ubehlo to veľmi rýchlo. Ani som sa nestačila spamätať a odrazu sfukovala tri sviečky na torte. Začala chodiť do škôlky a ja som mala čas pre seba. Keďže mám vlastný obchodík a som si sama sebe paňou, naplánovala som si, že vždy, keď malú odvediem do škôlky, prvé, čo urobím, budem cvičiť, až potom príde na rad to ostatné.

Mám veľkú výhodu
Nelka vstávala o šiestej ráno a o siedmej sme odchádzali z domu. O pol ôsmej som už bola späť a o trištvrte sa začal môj polhodinový tréning. Aj keď odporúčajú cvičiť aspoň 45 minút, ja som to nedala, aspoň zo začiatku nie. Ale veľmi som sa tešila aj z tohto... Po cvičení som spratala kuchyňu, dala si sprchu, zjedla vločky, jogurt a jablko a išla som pracovať. Okolo jednej na mňa doľahla strašná únava. No keďže, ako som spomínala, podnikám, obedovú prestávku som si predĺžila z polhodinovej na hodinovú a išla som si domov na chvíľku pospať. Podotýkam, že najskôr pospať, pretože ako unavená by som zjedla viac jedla. Čiže obedovala som až potom. Stačilo mi 20-minútové zdriemnutie a bola som plná sily. Potom som už fungovala na plné obrátky až do večera do desiatej. Ženy to poznajú – upratovanie, pranie, žehlenie, varenie, do toho dieťa... Uf, no, máme toho dosť.

Pochvala od dcéry
Snažila som sa však vydržať, pretože som verila, že je to len o správnom nastavení. Po mesiaci som to už tak náročne nevnímala. Všetko šlo ako po masle a ja som mala zo dňa na deň viac a viac energie a menej a menej kíl. „Mamy, ty si tuším opeknela,“ povedala mi Nelka. Tak ma to potešilo, až som bola dojatá. „A vieš čo, Nely, pokúsim sa, aby som bola ešte krajšia,“ povedala som jej. Slovo som dodržala a dnes sú to už dva roky, čo takto fungujem. K športovaniu som, samozrejme, upravila aj stravu. Jedávam len ráno a na obed. Potom už nie. Už len pijem. Čaje, bezkofeínovú kávu, mlieko, dokonca aj džús, hoci sú v ňom cukry.

Moja rada
Medzitým som mala aj priateľa, ale bol taký žiarlivec, že ma jeho výstupy a obvinenia oberali o energiu a chuť cvičiť, tak som sa na neho vykašľala. S Nelkou nám je dobre aj samým... Napriek tomu však verím a túžim po tom, že raz sa stretnem s niekým, s kým budem spokojná a bude dobrým „otcom“ pre Nelku. Uvidím, nič nerobím nasilu. Presne ako som nasilu a radikálne nechudla. Pekne postupne, krôčik za krôčikom, aby som sa z toho nezbláznila. Podľa mňa je chybou, ak niekto radikálne zo dňa na deň zmení stravu a začne si dávať ťažké tréningy. To potom veľmi rýchlo a ľahko všetko vzdá, pretože bude neskutočne vyčerpaný. Ale nechcem mudrovať, každý je iný.

Čo jedáva Ilona?

Na raňajky

Napríklad: mlieko s vločkami, jogurt s vločkami, obložený celozrnný chlieb so šunkou a syrom + zelenina, káva, voda, jablko, pomaranč, banán, domáce nátierky – vajíčková, rybičková (bez majonézy)

Na obed
Napríklad: zeleninovú polievku, špenátové halušky so syrom, kuracie mäso so zeleninou, bezvaječné cestoviny s grilovanou zeleninou a olivovým olejom, pečené ryby so zeleninou, špagety s cuketou a parmezánom...

Na večeru
Nič – iba pije džúsy, čaje, bezkofeínovú kávu s mliekom, prípadne si dá kyslomliečny nápoj

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 04:23