dreamstime
StoryEditor

Jeho účinky sú považované za ZÁZRAČNÉ. Už ste počuli o zelenom jačmeni?

18.03.2021, 12:30
Zdravie
Či už zelený jačmeň užívate alebo len rozmýšľate, že ho zaradíte do vášho jedálnička, mali by ste vedieť pre koho je vhodný, pre koho nie, v čom môže pomôcť a v čom naopak uškodiť.

Aké sú jeho výhody?

V zelenom jačmeni môžeme nájsť dôležité vitamíny, aminokyseliny alebo minerály. Obsahuje aj veľké množstvo enzýmov a antioxidantov. Pri dlhodobej a pravidelnej konzumácii dokáže pomôcť pri chudokrvnosti, dostať do pohybu tráviaci trakt, znížiť hladinu cholesterolu či spomaliť starnutie buniek.  Dokonca podporuje lepší spánok, sústredenie a zlepšuje pamäť.

Okrem iného je mimoriadne obľúbení u ľudí, ktorí sa snažia o očistu tela. Keď ho zaradíte do svojho detoxu. Ak sa takouto cestou vyberiete, je potrebné nielen poslúchať svoje vlastné telo a jeho potreby, ale zároveň aj rady odborníkov. Inak vám takáto očista môže spôsobiť rad nepríjemných vedľajších účinkov, akými sú bolesti hlavy, zhoršenie akné či plynatosť. Na začiatok si ho teda radšej zaraďte len do svojho denného režimu bez toho, aby ste výrazne menili svoj jedálniček. Koniec koncov - bola by škoda nevyužiť pozitívne stránky, ktoré ponúka.

Ako ho konzumovať? 

Odborníci odporúčajú konzumovať túto superpotravinu najmä vo forme nápoja. Aby ste vstrebali čo najviac potrebných živín, odporúča sa lyžičku zeleného prášku rozmiešať vo vode. V prípade, že vám pitie nápoja nie je príliš pochuti a máte s tým problém, môžete siahnuť aj po výživových tabletách.

Pre koho je vhodný? 

Tak, ako každý liek či doplnok stravy, aj jačmeň má svoje obmedzenia. Na rozdiel od iných doplnkov je však v určitej miere vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy. Nebezpečný však môže byť pre ľudí citlivých na lepok. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že môže zhoršiť priebeh celiakie. Pozor by ste si mali dávať aj na jačmennú múku, ktorá často vyvoláva alergické reakcie. Môžete totiž patriť do skupiny ľudí, ktorí majú alergiu na jačmeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 08:34