imfit.sk
StoryEditor

Chudnite zdravo a bez diét. Vyskúšajte tento JEDNODUCHÝ princíp!

04.02.2021, 18:00
Zdravie
Ruku na srdce - koľko krát ste sa trestali nezmyselnými diétami, ktoré vám priniesli len jojo efekt? Už to viac nerobte. NIKDY! Prečítajte si, čo na túto tému radí výživová poradkyňa Izabela Matúšová.

S princípom 80/20 prišiel filozof a matematik Vilfredo Pareto, ktorý začal toto pravidlo uplatňovať aj vo svojom živote. Netýkalo sa priamo len stravy, no dnes sa teší veľkej obľube práve v tejto sfére. 

Tento princíp v zdravom životnom štýle funguje tak, že 80% svojho času jete zdravo a zvyšných 20% si doprajete načo budete mať chuť - a to bez akýchkoľvek výčitiek. Toto pravidlo totiž nijako nenaruší vašu cestu za vysnívaným telom a je oveľa efektívnejšie než telu a zdraviu neprospešné diéty a hladovky, ktoré koniec koncov končia neželaným jojo efektom. Týmito diétami nič nedosiahnete nič viac než zníženie imunity a rozhádzanie celého organizmu či metabolizmu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ????? (@imfit.sk)

Overená metóda

Diéty sa dlhodobo držať nedajú ale riadiť sa podľa princípu 80/20 sa dá aj celý život, pretože sa tam nijako neobmedzujete ale môžete si dopriať na to čo máte chuť. Nie je zdravé dostávať telo do extrémov a preto by sme si mali nájsť zlatú strednú cestu. Základom je mať rovnováhu - čím lepšie budete jesť, tak tým viac si doprajete. Doprajte si tých 20% ale bez prehreškov, pretože vám to nijak neuškodí. Podľa tohto princípu sa držia aj mnohé známe celebrity, medzi ktoré patrí napríklad Jessica Alba alebo modelka Miranda Kerr.

,,Ja svojim klientom vravím, že tento princíp stravovania je takzvane brána do zdravého životného štýlu. Netreba sa obmedzovať, pretože to aj tak nikomu celý život nevydrží a skôr či neskôr prídu časy prejedania sa. Dostanete sa do kolobehu kde jeden týždeň budete diétu držať a na druhý týždeň budú telu chýbať jednoducho aj tie nezdravé veci, ktorých sa neskôr prejete a neudržíte si mieru. Samozrejme s tým aj naberiete stratené kilogramy aj s bonusovými kilami navyše. 80/20 je princíp stravovania sa, ktorý vôbec nie je náročný a je postavený na jednoduchosti,'' prezradila výživová poradkyňa Izabela Matúšová z Imfit.sk s tým, že sa netreba starať o žiadne kalorické tabuľky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:02