shutterstock.com
StoryEditor

Dátum narodenia odhalí, aké choroby nám hrozia. Pozrite sa na svoje číslo!

20.01.2021, 17:00
Zdravie
Autor:
avDiabetik
Už antický filozof a mysliteľ Pytagoras tvrdil, že každé číslo má nejaký skrytý význam. Pomocou nich vysvetľoval javy okolo seba. Odhaľme podľa dátumu narodenia, ako sme na tom so zdravím!

Najskôr si vypočítajte životné číslo z dátumu narodenia. Urobíte to tak, že si spočítate všetky čísla dátumu narodenia, až dostanete jednocifernú číslicu. Napríklad, dátum 13. 5. 1975 rozložte podľa jednotlivých číslic: 1+3+5+1+9+7+5 = 31, potom 3+1 = 4. Štvorka bude vaším životným číslom.

JEDNOTKA: migrény, žalúdočné vredy, vysoký tlak
Napriek tomu, že sú jednotky silné a odolné, mávajú problém s krvným obehom a vo vyššom veku trpia vysokým krvným tlakom. Majú tiež problémy so zrakom. Jednotky majú problém so sebavyjadrením. Hromadia v sebe emócie akéhokoľvek druhu a to sa môže prejaviť migrénami, žalúdočnými vredmi, nízkou hladinou cukru v krvi, kožnými problémami, zažívacími ťažkosťami.
Ako si pomôcť?
Emociálnu energiu treba uvoľniť akoukoľvek umeleckou alebo remeselnou činnosťou, alebo športom, najlepšie v prírode. Jednotky by mali jesť také potraviny, ktoré čistia krv. Vhodné je akékoľvek cvičenie, pretože podporuje krvný obeh.

DVOJKA: roztržitosť, nevoľnosť, kašeľ, ťažkosti so srdcom
Ľuďom s dvojkou sa najlepšie darí v tichom a harmonickom prostredí. Robí im problémy pracovať pod vplyvom stresu a nedokážu sa sústrediť, ak nie sú obklopení pohodou. Bývajú roztržití. Ide o typy, ktoré prepadajú emóciám a dávajú sa uniesť citmi. Ich závislosť od rodiny je často príčinou citových konfliktov. Mávajú žalúdočne problémy, poruchy trávenia, zápchu, tiež slabý imunitný systém, sú málo odolné proti infekciám. Trápia ich ochorenia pečene, nádcha, kašeľ, pľúcne ochorenia a choroby srdca.
Ako si pomôcť?
Skúste sa uvoľniť dýchacími cvičeniami, vyskúšajte z času na čas detoxikáciu organizmu. Raz do mesiaca pomôže celodenná kúra: pitie vlažnej vody s citrónom. Do polievok a zeleninových jedál by si mali pridávať koreninu senovku grécku.

TROJKA: nespavosť, alergie, kožné problémy
Títo ľudia sú plní energie. Musia sa naučiť stráviť určitý čas osamote a uvoľniť sa, inak môže mať vysoká hladina ich energie vyčerpávajúce účinky. Extrémom je, že sa tiež uzatvárajú do seba. Potom sú duchom neprítomní natoľko, že ani nepostrehnú, že sa s nimi bavíte. Ak trojky nenájdu zlatý stred, môžu trpieť nespavosťou, podráždenosťou, bolesťami hlavy, alergiami, kožnými problémami, artritídou (zápalmi kĺbov), cukrovkou.
Ako si pomôcť?
Vhodné sú meditačné cvičenia, relaxačný kúpeľ a masáže. No aj aktivity, pri ktorých zapojíte celé telo, napríklad tanec alebo cvičenie.

​ŠTVORKA: kĺby, vyčerpanosť, fóbie, chrbtica
Ľudia so štvorkou sa vyznačujú puntičkárstvom a pedantnosťou v istých veciach až tak, že v iných sférach života majú totálny chaos. Práve preto majú potom pocit, že iní nedokážu oceniť ich úsilie, majú nedostatok sebadôvery, sú neistí a frustrovaní. Často trpia výbuchmi zlosti. Prináša im to tiež zmätok, vyčerpanosť, rôzne fóbie, bolesti hlavy. Pri fyzickej práci jednostranne zaťažujú kĺby, môže trpieť chrbtica. Často ich trápia infekčné choroby, málokrvnosť, ako aj srdcové problémy.
Ako si pomôcť?
Pravidelná návšteva fyzioterapeuta by vám mohla pomôcť niektoré ťažkosti vyriešiť. Tiež sa treba naučiť správne relaxovať, kontrolovať svoj hnev a získať viac sebadôvery. Vhodné je pitie mrkvovej, cviklovej šťavy, ako aj šťavy z ovocia. Medzi odporúčanú zeleninu patria zelené fazuľky či ružičkový kel.

PÄŤKA: zažívacie problémy, duševné poruchy, angína
Dynamická sila päťky môže v ľuďoch vyvolať podráždenosť, netrpezlivosť, náladovosť, impulzívnosť a egocentrizmus. To môže časom viesť k bolestiam hlavy, zažívacím problémom aj k ťažkostiam s dýchaním a dokonca aj k psychickým problémom. Často trpia angínami, prechladnutím, bolesťami hrdla, pálením záhy.
Ako si pomôcť?
Naučte sa trpezlivosti. Pomáha meditácia, cvičenie jogy alebo tajči. Chodievajte často do prírody, zdravo sa stravujte. Chráňte si hrdlo šatkami (šálmi), vyhýbajte sa studeným nápojom.

ŠESTKA: zápaly, infekcie, neurologické problémy
Pre týchto ľudí je kľúčovým slovom harmónia. Ak sú nútení žiť v nesúlade a neustálom strese, môže to nepriaznivo poznamenať ich zdravie. Ide o neurologické problémy, vyčerpanosť, zníženú odolnosť proti infekciám, virózam, chrípke, zápalom (hrdla, pľúc, močových ciest, kĺbov)...
Ako si pomôcť?
Posilňujte svoju imunitu, chodievajte často von, pohybujte sa, zdravo sa stravujte, dbajte na prísun vitamínov a obliekajte sa primerane počasiu. Svoju potrebnú istotu čerpajte z rodiny a domova.

​SEDMIČKA: úrazy, závislosti, tráviace problémy
Títo ľudia sú bojovníkmi za spravodlivosť. Majú schopnosť sa vcítiť do iných ľudí, akúkoľvek krivdu voči iným vnímajú osobne, preto sú ľahko zraniteľní. Sú hyperaktívni, musia si všetko vyskúšať. Často prepadajú závislostiam (od alkoholu či drog), trápia ich infekcie, poruchy trávenia, zápchy, gynekologické či urologické zápaly, celková únava, problémy s krvou, vo vyššom veku aj problémy s pamäťou. Pri ich hyperaktivite hrozia úrazy aj problémy s kĺbmi.
Ako si pomôcť?
V rámci prevencie sa odporúča doplnenie vitamínov D a E, pitie prírodných ovocných štiav. Naučte sa pravidelne stravovať a tento zvyk neporušujte. Sedmičky by si vždy mali nájsť čas na jedlo. Vyhýbajte sa cigaretám a alkoholu.

OSMIČKA: reumatizmus, hluchota, úzkostné stavy
Je jedným z najzdatnejších čísiel, ktoré človek môže mať, pretože so sebou nesie vysokú hladinu mentálnej energie. Negatívum je, že nemajú čas relaxovať a chýbajú im schopnosti oddychovať. Nevyužitá energia spôsobuje najčastejšie starosti s alergiami a pre svoju hyperaktivitu sú náchylní na drobné zranenia, reumatizmus, hluchotu, depresie, úzkostné stavy, kolikové bolesti, ušné choroby, astmu.
Ako si pomôcť?
Pre osobu osmičku je dôležité pochopiť rovnováhu v životnej existencii. Mala by udržať v rovnováhe dávanie a branie. Prospešné sú masáže, meditácie, ranné prechádzky. Vhodné je dopĺňanie vitamínov A, D, E, kalcia a železa.

DEVIATKA: horúčkovité ochorenia, ekzémy, poruchy obličiek
Má vysokú úroveň mentálnej energie, ale aj sklon k ilúziám, vypätej citovosti, náladovým a prehnaným reakciám. Ľudí s deviatkou trápia zvýšené teploty aj horúčkové ochorenia. Ďalším nebezpečenstvom sú infekcie a zranenia, kožné choroby (ekzémy a vyrážky), žalúdočne vredy, poruchy funkcie obličiek.
Ako si pomôcť?
Je dobré, ak by deviatka mohla zvýšiť oddanosť veci, citlivosť a odvahu. Zamerať sa na zdravé stravovanie, pohyb a dopriať si relax v podobe masáží, pravidelných prechádzok v prírode.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:15